Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: o proszę, chłopu z mózgiem przeoranym instagramem marzy się wielki świat, stabilna robota i kochająca dziewczyna to dla chłopa za mało, chłop chce zbijać majątek na szparagach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zrób przysługę tej lasce i ją zostaw
  • Odpowiedz
Wyzwanie to możesz sobie równie dobrze w kraju rzucić. Zapisz się na język i zdaj CAE albo coś.

W pracy też pewnie masz okazje do jakiś kursów jak chcesz wyzwania.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @FFFFUUUU To nie jest takie oczywiste. Wraz z wyprowadzką z obecnego mieszkania, które raczej sprzeda/sprzedamy i wprowadzeniem się do domu to oczywiste, że będę musiał porzucić swoje marzenia i indywidualne cele na rzecz tego, że stanę się już całkowicie zależny.
Nasza wyprowadzka do domu jest mocno uzależniona ode mnie, wyprowadzimy się jeśli ja stwierdzę, że tak,ok zaręczmy się i bierzemy ślub. W innym przypadku jest to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Kingside wiesz co, nie jest tak łatwo porzucić 5 letni związek i po prostu wyjechać. Jednak łączą Cię z tą osobą wspólne wspomnienia, historie, znajomi itd.
Zerwanie i wyjazd z dnia na dzień były po prostu zwykłym brakiem szacunku względem tej osoby. Ciężko też z bardzo wygodnego życia jakie mam tutaj przestawić się na nieco gorsze. Ze swojego czystego mieszkania na domek w Holandii z obcą osobą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak to nie jest bait to masz ładnie nawalone pod kopułą. Życie cię chyba jeszcze nie kopnęło w 4 litery dostatecznie mocno, że nie doceniasz tego co masz. Ale pewnie rzucaj wszystko i jedź. Tylko nie daj różowej złudzeń niech chociaż będzie to miała za sobą i znajdzie sobie normalnego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim tak wygląda myślenie ludzi wychowanych pod kloszem, którym wszystko w życiu łatwo przyszło. I jestem daleka od oceniania wyjazdu za granicę za przysłowiowym chlebem, czy doświadczeniem. Niektórych sytuacja finansowa, czy miejsce zamieszkania i brak pracy na danym rynku zmusza do takich posunięć. Nie rozumiem za to jak nie mając planu na siebie i swoje dalsze życie rzuca się dobrą pracę ot tak, bo coś się znajdzie? Rzucam kochająca kobietę, bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ok, jeżeli potrzeba zmiany i potrzebujesz jej do samospełnienia w życiu jest przemyślana, to chyba decyzję już podjąłeś. W takim razie warto się przygotować i znaleźć miejsce docelowe, które umożliwi Ci realizację na tym polu, na którym się widzisz (nie korpo). Trzeba żyć w zgodzie ze sobą, inaczej próbując spełniać oczekiwania innych, nigdy nie poczuje się spełnienia- jak zatrudnienie pod czyjeś dyktando. No cóż, może różowa przedobrzyła i takie są
  • Odpowiedz
Wiesz co ludzie mają jakieś ambicje

@mirko_anonim: no to magazyn w holandii będzie dla ciebie jak znalazł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Może postawienie się w gorszej pracy spowoduje to,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim żeby wyjeżdżać i startować od zera to masz stanowczo za miękka dupę moim zdaniem, więc przemyśl lepiej to dobrze. Byłem w podobnej sytuacji 14 lat temu, trochę mi zajęło ustabilizowane sytuacji a byłem starszy niż ty.
  • Odpowiedz