Aktywne Wpisy

32cm +681
źródło: FB_IMG_1778474329940
Pobierz
Hej! Mam obecnie iPhone 14 pro. No i w sumie oprócz tego, ze zjechałem juz baterie (80%), to telefon działa idealnie. Jest szybki, ma fajny ekran, robi świetne zdjęcia. Do tego używam go czasem jako kamerki internetowej podczas calli - jakość jest po prostu rewelacyjna. Zastanawiam się czy jest sens wymiany tego modelu na nowy, ale nie widzę po prostu żadnych argumentów. Wymienię baterie za około 300zl i będzie idealnie. Co myślicie?

Gdzies mi mignal wpis dzisiaj jak to 3,000 zlotych netto w powiecie to duzo pieniedzy a jak ktos ma wiecej to w ogole jest bogaty. Zgodze sie. Ale z drugiej strony mamy Top6 gdzie pensja 32-latka to czesto grubo ponad 15,000 na reke. I jak ludzie sie smieja "jak mozna przezyc za 4k" To tez mamy ludzi co zaraz beda pisac "Tak, kazdy teraz zarabia miliony huehuehue"
Ale prawda jest taka ze top6 odlecialo z pensjami. Korpo finanse, biznesy, restauracje, wlasicicele airbnb, barberzy, trenerzy fitness, lekarze, pielegniarki, tlumacze, informatycy, inzynierowie, wlasciciele lodziarni, PM, dana analysts, prawnicy, elektrycy, mozna wymieniac. Kazdy kogo znam, znajomi, znajomi znajomych, rodzenstwo znajomych, wszyscy co maja powyzej 32 lat i mieszkaja w miastach od studiow to zarabiaja po 15 tysiecy, 20 tysiecy, 30 tysiecy na reke. Kwoty astronomiczne ale chyba tez normalne jako ze jest takich ludzi duzo?
Jedynie sie dziwie ze gini indeks w Polsce stoi bo mam wrazenie ze od 2020, od rozdawania kasy na lewo i na prawo i pompowania nieruchomosci, to spoleczenstwo rozwarstwilo sie maksymalnie. Super bogole w miastach a biedota na wsiach z paroma "perelkami" w powiecie w postaci wlasiciela wielkiej trzody albo janusza biznesu co produkuje jakies dachowki placac 2000 pod stolem.
Potwornie nie podoba mi sie w jakim kierunku to idzie i ta akumulacja pieniedzy na samej gorze przy dewaluacji wartosci pieniadza.
#przemyslenia #pieniadze #pracbaza #krakow #wroclaw #warszawa #ekonomia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Za 3 złote to nawet dobrego piwa nie kupisz. Co to za biedny powiat?
Chyba na godzinę?
Czyli kazdy, kto ma wyuczony zawod zarabia wiecej niz osoba bez wyksztalcenia? Dziwne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
@mirko_anonim: nie wiem, moze ja sie w zlym srodowisku obracam, bo poza programistami to takich sum nie widze u znajomych w tym wieku w default city
@mirko_anonim: obracasz się w mega biednym środowisku
Po co takie bajty wymyślać?
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
Nie mowie o transferze ale o moze zatrzymaniu wzrostu zarobkow? Konsultacja prywatna u lekarza 5 lat temu 220 zlotych za 15 minut teraz 350. Psycholog godzina 5 lat temu 140 zlotych teraz 250-300.
Hamburger craftowy 25 zlotych