Wpis z mikrobloga

Np. Mieszkać w Niemczech i znać norweski/szwedzki albo mieszkać w Norwegi/Szwecji i znać język niemiecki. Ma to sens?

@mirko_anonim: nie bardzo. Tj pewnie jakbys bardzo, bardzo sie uparl by sie dalo, no ale tak...

1. pamietaj ze Norwegia i Szwecja to male kraje, rynek pracy tez jest skromny, plus [przynajmniej Norwegia, nie wiem jak Szwecja] maja taka mentalnosc ze "korupcji nie ma, ale wszyscy sie znamy" - co w praktyce oznacza promowanie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No bez przesady, że takie wpisy też xD https://wykop.pl/wpis/75212493/obserwuj-mirkoanonim-jak-wyglada-praca-za-granica-

@Dipolarny: Wam się chyba ta strona zepsuła, bo ciągle pojawiają się stare wpisy.
@mirko_anonim 0
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak wygląda praca za granicą ze znajomością języków obcych? Interesuje mnie #emigracja dokładnie do: #niemcy, #szwecja, #norwegia (opcjonalnie #dania #finlandia) + znajomość #niemiecki lub #szwedzki
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Nie ma sensu. Kompletnie pomijasz aspekt ekonomiczny. Chodzi o to żeby placić pracownikowi w Polsce dużo mniejsze pieniądze niż Norwegowi/Niemcowi. Tak działają firmy outsourcingowe.
  • Odpowiedz
Kompletnie pomijasz aspekt ekonomiczny. Chodzi o to żeby placić pracownikowi w Polsce dużo mniejsze pieniądze niż Norwegowi/Niemcowi.

@Misza128: ja bym jeszcze dodal ze nawet jakby znalazl prace za granica w biurze to teraz roznica nie jest az tak kolosalna miedzy "obczyzna" a Polska by bez gruntownego namyslu jechac do obcego kraju i pakowac sie w najem itp
  • Odpowiedz