Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#odchudzanie

Cześć Mirki, od listopada zeszłego roku schudnąłem -30kg tkanki tłuszczowej i +5 kg masy mięśniowej. Do docelowej masy (95kg) brakuje mi zrzucić jeszcze 15 kg, problem jest jeden... trochę nie widzę po sobie takiej różnicy na jaką pokazuje waga. Niby zacząłem nosić ubrania o rozmiar mniejsze, ale w lustrze nie widzę różnicy. Gdy sprawdzam po różnych zdjęciach jak wyglądają osoby z 24% bodyfat to w ogóle nie mogę się do nich porównać. Nawet myślałem że dietetyk przekręcił wagę aby pokazywała lepsze wyniki, ale poszedłem do innego specjalisty i to samo, kupiłem własną wagę która oblicza bodyfat, i tak, wszystko się zgadza.

Czy serio te 15kg będzie aż tak dużą różnicą abym wyglądał na 13-15%? Niby według statystyk, jeżeli utrzymam 84kg masy beztłuszczowej to przy docelowej wadze powinienem mieć te 12% bodyfatu, ale dietetyk mi mówi żeby robić więcej ćwiczeń siłowych i docelowo aby było 87kg beztłuszczowej.

Druga sprawa to czy time-frame do końca roku na taką operację(-15kg) jest realny? Wiem że teraz ta waga powinna wolniej schodzić, jednak chciałbym się dowiedzieć przemyśleń osób które też były w takiej sytuacji. Ogólnie motywacji mi nie brakuje, mam dobrą dietę 2600kcal przy treningach 5 razy w tygodniu.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jest limit tego co można osiągnąć samą dietą i kardio - wiem bo sam na przestrzeni lat przechodziłem przez bardzo różne wagi. skup się na ćwiczeniach brzucha i będą lepsze efekty
  • Odpowiedz
Nie wiem jaki masz wzrost przy takiej wadze, ale obserwuje na co dzień kumpla, który w ostatnich 3-4 miesiącach zgubił 10kg i ja widzę mega różnice. Przede wszystkim to widać po twarzy, o robi się mniej okrągła. Ja sama jakiś czas temu zgubiłam jakieś 15% mojej ówczesnej wagi i weszłam do wagi w normie. Dalej mam jakiś tam mały brzuch (i dalej nie czuje się jakoś szczupła - takie myślenie o sobie
  • Odpowiedz
@atol: po zdjęciu to ja bym powiedział,że schudłeś dużo więcej niż 20 , przecież tu jest połowa człowieka tego co było. Brawo.
  • Odpowiedz