Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#praca #pracbaza

Macie pomysł jak to ogarnąć?

Znalazłem ciekawe ogłoszenie o prace z realnie wyższymi zarobkami o ok 25% żeby zacząć tą prace muszę odbyć szkolenie 2 tygodniowe lecz obecnie jestem zatrudniony na UOP z 30 dniowym okresem wypowiedzenia. Szkolenia zaczynam 10 lipca co koliduje z moją obecną pracą gdzie nie mam już urlopu ani nie ma opcji żeby rozwiązać umowę wcześniej.

Macie pomysł jak rozwiązać umowę o prace z pracodawcą bez robienia syfu typu nie stawienie się do pracy?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i myślicie, że to przejdzie w zusie jak w jednej pracy będzie na L4 a w drugiej będzie sobie siedział na szkoleniu? ;)

@elena-mary: myślę, że nie musi występować o zasiłek.
  • Odpowiedz
myślę, że nie musi występować o zasiłek.

@kuncfot: co? przecież jeśli będzie zatrudniony w dwóch firmach to L4 jest automatycznie przesyłane przez system. Lekarz widzi kto opłaca składki i tam wysyła zwolnienie.

Tylko przy L4 na dziecko wypełniasz wniosek i sobie wpisujesz na jakie dni chcesz brać zwolnienie na dziecko a na jakie nie.

Tak jak mu radzicie to tylko bedzie mial przypał u nowego pracodawcy.
  • Odpowiedz
zrozumiałem, że ma odbyć szkolenie przed rozpoczęciem stosunku pracy. 2 tyg szkolenia, daje nam prawie koniec mc.

@kuncfot: w każdej firmie w której pracowałam w czasie szkolenia miałam już umowę o prace. Jeśli nie jest to januszex to nie ma innej opcji.
  • Odpowiedz