Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak to jest naprawdę z samochodami #tesla? Są wadliwe i niebezpieczne (jak piszą krytycy) czy solidne i z dobrymi wskaźnikami bezpieczeństwa, także obejmującymi tryb Full Self Driving? Kusi mnie, by za kilka lat (2-4?) zamienić moją nową hybrydę z segmentu B na nową Teslę Y. #motoryzacja #auto #auta #samochod #samochody

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak to jest naprawdę z samochodami #tesla? Są...

źródło: AA15TdLT

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jaki full self driving? nie ma tego w teslach w europie bo nie przeszła dalej wymagań. Więc dalej jesteś odpowiedzialny za jazde i nie legalne jest jeżdżenie bez użycia rąk.

Wypadki, z asystentem jazdy są jednostkowe, w większości można było ich uniknąć gdyby kierowca kontrolował jazde nie np bawił się telefonem. Więcej jest przypadków gdzie asysten się "gubi" Jakaś dzina mgła, pomylenie księżyca z sygnalizacją drogową etc. generalnie kończy
  • Odpowiedz
@Afrobiker Nie dziwne jeśli ktoś używa systemu w celu innym niż opisany w komunikacie który należy przeczytać przed włączeniem tej funkcji

@mirko_anonim no to poczekaj na wentylowane fotele w Y i bierz. Samochód fajny tylko cały czas po zakupie ewoluuje.
np w ostatniej aktualizacji zaczęły się szerzej otwierać drzwi przednie( mam automatyczne) w poprzedniej aktualizacji doszła automatyczna zmiana biegu, jeszcze wcześniej automatyczny bieg przy uruchomieniu. Doszła automatyczna klapa bagażnika ale
  • Odpowiedz
@Lardor: Wczesne modele S gniją? Jakoś takich historii nie słychać, a pewnie wtedy z jakością produkcji było jeszcze gorzej. To że blachy są cienkie i można je wyginać palcem to normalna sprawa w nowoczesnym samochodzie. Po co mają być grubsze, żeby samochód był cięższy o 200kg?
  • Odpowiedz
  • 0
@JC97 ciężko mi stwierdzić co kolwiek po zdjęciach Janusza handlarza. Ileż to jeździłem za autami na foto perełki a na żywo tragedia. To trzeba od spodu zobaczyć jak to u nas zimy widziało pierwsze oznaki korozji będą
  • Odpowiedz
@Lardor: Nie chodzi mi o tą sztukę tylko ogólnie te samochody jeżdżą u nas, USA to przecież też nie tylko California i jakoś nie słyszy się o tym, żeby te samochody masowo gniły. Wręcz przeciwnie, na te starsze sztuki jest niezłe ssanie, bo Tesla oferowała wtedy nielimitowane darmowe ładowanie w ich sieci na całe życie samochodu.
  • Odpowiedz
@Lardor: Wątpię. Jeśli chodzi o wykonanie blach to oczywiście nie jestem w stanie stwierdzić, ale jakość materiałów i spasowania w środku była jeszcze gorsza. W tamtych latach to był startup, oni te samochody ledwo klepali.
  • Odpowiedz
@Afrobiker: Niezła manipulacja. Nie ma jak to dawać filmik sprzed grubo dwóch lat do tyłu (nie wiadomo nawet z kiedy materiał źródłowy) i twierdzić, że nie działa :) Pokaż filmik jak teraz to działa. A nie, czekaj, wtedy nie byłoby to zgodne z twoją narracją.
  • Odpowiedz