Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chyba będę jak ten janusz z mema co całe życie przepracował w jednej fabryce garnków xDz Dołączyłem do #korposwiat przed covidem jako junior, wcześniej mając w CV pracę dorywczą na magazynie i licencjat z gownokierunku, w korpo mnie nauczyli jak małpę procesu i tak sobie klikam, praca głównie zdalna (delegacja kilka razy w roku), zarobki wyższe niż dają inni na rynku, względny luz w robocie i już taki korposzczur jest w strefie komfortu i nawet nie myśli o zmianie. Też tak macie korponi?
#pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ja tak samo jak @D_ww23

Po 7 latach mi się znudziło i uciekłam na inne, bardziej tozwojewe stanowisko do mniejszej i bardziej nowoczesne firmy. Zmiana na duzy plus chocoaz nie będzie już takiego obijania jak w poprzedniej.
  • Odpowiedz
@D_ww23 zajmuje się wdrażaniem nowych klientów. Ustawienie systemu, zebranie dokumentów i ich wprowadzenie. Przetestowanie systemu i przekazanie wdrożonego i wyszkolonego klienta do działu operacyjnego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zmiana branży, wcześniej byłem takim typowym klepaczem bez jakieś wąskiej specjalizacji. W-------o mnie to że nie mogłem się rozwinąć umysłowo jak i hajsowo. Poszedłem na staż do innej firmy do konkretnej specjalizacji i siedzę do dziś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim no mnie po 7 latach meczyło w ogromnym korpo to, że nic nie idzie zmienic. Często były jakieś procedury i nikt nie wiedział skąd i po co one są (ale istnieją od zawsze i lepiej nie tykac), każda pierdoła wymaga 3-4 approvali i mnie już to doprowadzało do szału.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no dobra a postawię inne pytanie - PO CO CHCESZ ZMIENIAĆ ROBOTĘ?

jak jest dobrze, pracy w sam raz (totalny brak zajęć w robo to też źle paradoskalnie), zarobki ok, kumpli tam masz do gadki to ocb?

dla mnie nie ma sensu zmiana pracy na tej zasadzie że pójdę klepać to samo w inne miejsce za 1k więcej a będę miał roboty i stresu
  • Odpowiedz