Aktywne Wpisy

haakenn +16
Mirki jest inba na grupie klasowej. Dzieciaki miały egzamin na kartę rowerową i jest afera wśród rodziców o jeden obrazek. Z chęcią wysłucham opinii ekspertów. KTO MA TUTAJ PIERWSZEŃSTWO?
#kiciochpyta #rower #samochody
#kiciochpyta #rower #samochody
źródło: 1000016705
Pobierz
Pally +34
źródło: 1747876983670834
Pobierz

![Starożytny Egipt [długie - 2:34 h]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/aa8052c72e830bdf37570117d1a37ecaa29e7cf48ccd0f072fa7c00b9ca03fb6,q80.jpg)

Obecnie pracuję zagranicą i przyjechałem na wakacje do Polski. Typowe sprawy jak odwiedzenie rodziny i przyjaciół, stęskniłem się przyznam to od razu. Na ten moment to najdłuższy czas jaki byłem poza Polską. Wiadomo emigracja ma swoje plusy i minusy. Ale coś co mnie uderzyło od razu po przyjeździe to to, jak wszyscy są niesamowicie wkurzeni i zestresowani.
Jestem dopiero kilka miesięcy poza Polską. Nie jest to może idealne miejsce, ma swoje wady, brakuje mi kilku rzeczy, do których w naszym kraju się przyzwyczaiłem. Ale to co od razu widzę, to jak spokojniejsi są ludzie w tym nowym państwie. Życzliwsi, tak po prostu. Wiem, jaka jest tu tendencja do opisywania tego co się dzieje na zachodzie Europy, że zaraz upadnie, strach wychodzić i w ogóle apokalipsa. Ale mimo swoich problemów, Ci ludzie są po prostu tak po ludzku spokojniejsi i hmm milsi.
Jest mi niesamowicie przykro jak o tym pomyślę. Próbujesz być miły, normalnie i spokojnie zacząć rozmowę, a masz wrażenie, że zaraz cię ktoś uderzy albo zwyzywa, bo śmiałeś śmieć się odezwać. Wiem, że mamy swoje problemy jako kraj, ale czy jedynym rozwiązaniem jest taka agresja wobec drugiego człowieka? :/
#emigracja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim:
To tylko Twój odbiór. Polacy mają po prostu bardziej nordycki niż germański model relacji społecznych. Zagadywanie do nieznajomych nie jest częścią naszej kultury.
Na początku jesteśmy zimni, ale jak się przełamie ten chłód to traktujemy znajomości poważniej i