Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam podpisaną umowę rezerwacyjną, ale widząc jak to może niedługo jebnąć chciałbym mieć jakiś plan B. Żeby odzyskać zaliczkę musiałbym przedstawić 3 negatywne decyzje o kredyt z powodu za słabej zdolności kredytowej. Powiedzcie mi w których bankach nie lubią ryczałtowców na JDG i na pewno kredytu by mi nie dali?

#kredythipoteczny #nieruchomosci #bk0

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @OlekAleksander Uważam że i tak mam dobrą ofertę (miasto wojewódzkie a cena za metr jakieś 10% niższa niż średnie ceny transakcyjne z końca zeszłego roku), ale jak jebnie na przykład 20% w ciągu kilku lat to będzie mi trochę smutno (,)

• Odpowiedz
@mirko_anonim: jak spadnie 10-20% to zaraz się zlecą ludzie by brać, ludzie ze wsi czekają na mieszkania w mieście bo wynajmują. Każdy większy spadek to będzie większa ilość chętnych.
Ludzie mają kasę i kupują. Robię na domkach 25km od Warszawy, 800k - 1,4 mln, jeszcze nie zbudowane, a już sprzedane.
  • Odpowiedz
Rezerwacyjną mogą obydwie strony zerwać bez konsekencji.

@ShiroUmizake: To zależy od postanowień tej umowy. Obecnie ta umowa jest regulowana przez ustawę deweloperską. Może w niej występować opłat rezerwacyjna, która pełni funkcje zadatku, z wyłączeniem jego utraty w przypadku przedstawienia negatywnych decyzji kredytowych.

Powiedzcie mi w których bankach nie lubią ryczałtowców na
@marcpol +399
Cześć, przygotowałem kolejne porównanie zdolności kredytowej w przypadku dochodów z działalności gospodarczej rozliczanej ryczałtem ewidencjonowanym i podatkiem liniowym.

Przyjęte zostały takie same założenia jak przy poprzednich porównaniach, czyli działalność gospodarcza prowadzona w niezmienionej formie opodatkowania w roku 2022 i 2023. Założono jedną osobę w gospodarstwie domowym, 20% wkładu własnego
  • Odpowiedz
Ale mi chodzi o sytuacje gdy beka nie wejdzie i ceny zaczną spadać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mirko_anonim: jedyne co spadnie, to ciśnienie w gaciach paru osobom na tym tagu. Jak beka nie wejdzie, to ceny i tak utrzymają się na obecnym poziomie, po prostu nie wzrosną dalej. Najwyżej tu i ówdzie dostaniesz jakeś miejsce parkingowe gratis w ramach zachęty czy rabat 1,5%
  • Odpowiedz