Aktywne Wpisy

Manah +169
źródło: curiosity_mars_2026
Pobierz
Afrobiker +174
#heheszki #motoryzacja
Dizajnerzy w BMW nie mogą się zdecydować czy ich grille mają być wieśniacko ogromne czy wyglądać jak zęby Nosferatu ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dizajnerzy w BMW nie mogą się zdecydować czy ich grille mają być wieśniacko ogromne czy wyglądać jak zęby Nosferatu ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: 1000005286
Pobierz

Mirki, nie wiem co robić. Pracuje w dużym mieście wojewódzkim. Z racji pracy nie mam jak się przeprowadzić w inne miejsce. Jestem uzależniony tylko od tej lokalizacji. Mogę co prawda przenieść się do innego miasta wojewódzkiego ale to niczego nie zmieni.
Zarabiam stabilne 5k netto miesięcznie, w perspektywie przyszłości jakieś 15k. Mam 31 lat i mieszkam w domu mojej matki. Oszczędności 200k.
Chciałem coś wynająć ale wtedy musiałbym żyć za 2,5tys zł co nie pozwoliłoby mi na żadne oszczędności.
I tu zaczyna się problem. Chciałbym się wyprowadzić i kupić mieszkanie, ale jak patrzyłem, to żaden bank nie udzieli mi kredytu na więcej niż 300k a ceny w mieście zaczynają sie od 12tys za metr.
Czy wytrzymać jeszcze w domu, zacisnąć pasa i mieć gdzieś to że w takim wieku mieszkam z matką czy wyprowadzić się i starać ogarnąć coś na własnę rękę po taniości albo zakredytować się na 1,2mln za skromne 400tys kredytu?
#mieszkanie #zycie #praca #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Najpierw się poucz o kredytach, jak działa inflacja, czym są pieniądze. Bo widać że nie masz pojęcia. Nawet jakbyś miał za 400k oddać 2m to co to zmienia?
@mirko_anonim: W międzyczasie oszczędzaj, moze kup sobie dzialke jako lokatę albo za kilka lat postawisz sobie dom....
@Galaktoboureko Na co i ILE ma zbierac, zeby kupic jak ma 5k netto? Ceny odjezdzaja a on ma juz 31 lat.
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
Miałeś okazje jak bk2 szkoda, ze nie skorzystales.
─────────────────────
─────────────────────