Aktywne Wpisy
codziennaKasia +329
To jednak zasługuje na oddzielny post i dyskusje o moich traumach xD
jestem tak stary, że:
- czytałem foldery wakacyjne z wczasami typu egipt / tunezja niczym książki przygodowe, uważając, że takie wczasy w tych bajecznych hotelach przy plaży to jest jakaś kompletna abstrakcja dostępna tylko dla jakichś bogaczy z telewizji. Teraz do takiego hotelu na tydzień to mogę polecieć za 2 dniówki, a i czasem za jedną jak się dobrze poszpera i trochę
jestem tak stary, że:
- czytałem foldery wakacyjne z wczasami typu egipt / tunezja niczym książki przygodowe, uważając, że takie wczasy w tych bajecznych hotelach przy plaży to jest jakaś kompletna abstrakcja dostępna tylko dla jakichś bogaczy z telewizji. Teraz do takiego hotelu na tydzień to mogę polecieć za 2 dniówki, a i czasem za jedną jak się dobrze poszpera i trochę
źródło: image
Pobierz
Lolenson1888 +236
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Sisma, wie ktoś jak zarobić tak ok 2k do końca wakacji lub więcej ? Mam 14 lat 15 po wakacjach na maliny nie da rady bo nie ma nigdzie tak samo z borówkami a mieszkam na wsi, myślę żeby coś w internecie sprzedawać ale z malowaniem talentu nie mam itp jakoś.
#bieda
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Porozmawiaj z rodzicami, powinni spróbować Ci pomóc w tej sprawie, aby nikt Cię nie oszukał. Warto podzwonić po jakiś budowlańcach w okolicy, na wsiach tego w opór.
Oczywiście, to jest ekstremalny przykład - chcę zwrócić uwagę właśnie na to, że przez tą utrwaloną w społeczeństwie wizję, że "to normalne, że kiedyś się dorabiało" tak naprawdę racjonalizuje się pracę dzieci, które - być może - powinny się w tym czasie zajmować się byciem dziećmi.
Sytuacja poglądu społeczeństwa na to jest jak z pomnikiem małego powstańca, czy orlętami lwowskimi -
─────────────────────
Komentarz usunięty przez moderatora
Za gówniarza całe lato się zbierało i był piniondz na cziperki i kolkę do końca roku.
Popytaj czy gdzieś nie potrzebują do koszenia trawy. W jakiejś firmie lub dużym gospodarstwie.
W Holandii gówniarze 12 lat po szkole chodzą do sklepów towar wykładać i nikt nie narzeka, młody uczy się pracy, a przy okazji wpadają pieniądze i gówniarzy zna jego wartość. @MalowanyPtak
pokombinuj że zbieraniem ziół i suszeniem jak masz warunki, i potem w necie sprzedawać lub po znajomych.
Jak duża wieś to też popytaj sąsiadów czy nie potrzebują pomocy przy fizycznych pracach wkoło domu.(Targetem byłyby seniorzy, - brak im zdrowia i sił, albo też ludzie w średnim wieku co są zalatani)
Grunt to bycie otwartym na ludzi i pytać i szukać
@saib75:
źródło: f621cf0e-b643-4bde-a71d-6d6604f1d31e-1689454718875
PobierzW Niemczech od 15 roku życia dziecko może legalnie iść sobie na Minijoba i zarobić 520€.