Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witajcie Mirki. Otóż, dostałem jako singiel kredyt mieszkaniowy. Umowa deweloperska podpisana, podkreślam deweloperska. Jako, że bank w którym zaciągam kredyt jest specyficzny to nie mogę liczyć na jaką większą pomoc, czy nawet profesjonalizm z ich strony. Otóż, praktycznie jak każdy kredyt wymaga on zabezpieczeń- będzie to ubezpieczenie na życie, ubezpieczenie mieszkania i sama hipoteka na nim-wiadomo. Moje pytanie polega na tym-w jakiej kolejności to ogarnąć. Ubezpieczenie na życie mogę wykupić już, a pozostałe? Przecież podpisując umowę deweloperską nie jestem jeszcze właścicielem nieruchomości. Cały pic polega na tym, że jak tego nie załatwię, to zwiększą mi marżę. Mój bank milczy, nie odpisują na maile nawet. ( ͡° ͜ʖ ͡°) #kredythipoteczny #hipoteka #nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Otóż, praktycznie jak każdy kredyt wymaga on zabezpieczeń- będzie to ubezpieczenie na życie, ubezpieczenie mieszkania i sama hipoteka na nim-wiadomo. Moje pytanie polega na tym-w jakiej kolejności to ogarnąć. Ubezpieczenie na życie mogę wykupić już, a pozostałe?

@mirko_anonim: Wniosek o wpis hipoteki może zostać złożony dopiero po tym, gdy staniesz się właścicielem nieruchomości, czyli po umowie ustanowienia i przeniesienia własności. Podobnie wygląda sprawa z ubezpieczeniem nieruchomości.

Umowa kredytowa zawiera terminy
  • Odpowiedz