Aktywne Wpisy

cukierkowa +21
Musze napisać bo się uduszę, nie wiem co z tym zrobić,
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
źródło: wtf-man-5c6bd4
Pobierz
gaz_wieprzowy +36
#gielda
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD

#ekonomia #biznes #gospodarka #finanse #polska
Na wykopie jest tylu specjalistów, dlaczego nie rozwiązać problemu Polskiej gospodarki kilkoma wpisami?
Według mnie problem jest tylko jeden reszta to kosmetyka.
Największy problem naszego kraju to to że za proste prace których jest najwięcej płaci się za mało i przez to klasa najniższa zarabia za mało żeby zacząć wydawać swobodnie jednocześnie mają luz i swobodę żeby się rozmnażać, tym samym niema czym napędzać gospodarki bo nikt niczego nie kupuje, nikt niczego nie zużywa, dużo ludzi po prostu jest ciułaczami i kupuje coś nowego raz na jakiś długi czas albo kupuje używane.
Zgodzicie się z tym?
Jak teraz zwiększyć moc wypłaty bez pompowania dużej inflacji, w poprzednich latach były podwyżki minimalnej ale ciężko stwierdzić jak bardzo wpłynęło to na inflację bo wprowadzono dużo innych "darmowych" pieniędzy do obiegu jak 500+ 800+ 13-14 emerytura, były tarcze covidowe, sam covid zrobił dużą rozwałkę na rynku. Może więc ta podwyżka minimalnej w całym rozrachunku nie ma aż tak negatywnego wpływu na całą gospodarkę?
Wystarczy dać człowiekowi więcej pieniędzy bez sztucznego pompowania. Jak to zrobić teraz?
Mi do głowy przychodzą takie rzeczy jak:
Dać zarobić więcej (niedziele handlowe?)
Zabierać mniej albo dać jakąś gwarancje że nie będzie zabierane, to daje człowiekowi pewność do rozwoju.
Co można zrobić żeby stworzyć silną klasę robotniczą w Polsce?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Nie.
Za dużo kasy kumuluje się u tych kurs najmniej robią by ja wygenerować
źródło: 5e04a755675f9_o_large
PobierzA masz coś sensowniejszego do napisania oprócz sarkazmu?
Myślisz że dlaczego Polska tak świetnie się rozwija po wejściu do UE w porównaniu do lat z przed wejścia? Bo zwykła klasa robotnicza nagle zaczęła mieć jakieś konkretne dochody, a to z jednej strony z zagranicy a to z drugiej strony bo emigranci spowodowali że rynek pracy się rozluźnił i ludzie zaczęli mieć pracę, pieniądz zaczął krążyć w
- lepsza edukacja, przywrocic prestiz uczelniom wyzszym, nie ze kazdy moze zrobic, tylko, zeby bylo wiadomo, ze kto ma studia ma cos w glowie
Przede wszystkim przywrócić szkoły zawodowe i ich prestiż tak żeby nie szła tam sama patola. Niektóre mają zajebisty sprzęt itp. ale co z tego jak na 20 uczniów jest 2 ogarniających, co przez pozostałych 18 do końca szkoły może się stoczyć.
- podniesienie wydajnosci / produktywnosci
Wstyd sie przyznac, ale pierwszy raz sie z Toba zgadzam. Przydaloby sie "odczarowac" wizerunek "fizioli". Kazdy kto nazywa robotnikow fizicznych "fiziolami" / "robolami" niech ginie. Ludzie Ci ciezko pracuja i wykonuja bardzo wazna i pozyteczna prace. Kazdy kto pracuje a nie wybral zycie na socjalu (mowie o wyborze, wiec ludzie ktorzy nie sa w
@Sark: Ale jak to sie ma do tego co napisałem? Chodzi o to że przez kilku nadgorliwych którzy za kilka jednorazowych stów pozwolą sobie nasrać do ryja, podnoszona jest norma dla całego zespołu, ale nie dostanie on nawet tych kilku stów.
@KapitanONeil:
1. Dalej nie odpowiedziales, czy zabronilbys ludziom pracowac. Chcesz wszystkich rownac w dol?
2. Ten tekst przypomina mi prof. Józefę "Niech jadą" Hrynkiewicz. Nie jest tak, że jakikolwiek kraj / gospodarka która była zamknięta na inne to sie tylko zwijała zamiast rozwijać? Jak sobie inaczej wyobrazam podgryzanie rynku? Np. taki Inpost, pamietasz jak dodawal blaszki do listow? Jak juz wspominalem mniejsze firmy jezeli beda odpowiednio kreatywne moga konkurowac z wiekszymi.
3.
źródło: z22503552Q,Rezydenci-strajkuja----Niech-jada---proponuje-posl
PobierzNie zabraniam pracy, tylko dawania się wyzyskiwać przez głupotę
2. To możemy im pomóc. Obecnie cały budżet państwa jest na barkach małych firm. Przenieść obciążenie na molochy które np. W IT i tak wyprowadzają efekty pracy poza nasze grankce więc nie ma z nimi problemu.
3. Bo nierówności pogłębiają same. Rynek zaczyna celować w najbogatszych. I przez oskarków IT przeciętnego Polaka nie stać na wynajem w
1. Jak daleko jestes w stanie sie posunac w zakazywaniu? Co bys ludziom jeszcze zakazywal? Jak bys to egzekwował? ZAjezdza autorytaryzmem pod płaszczykiem "opieki".
2. Przy okazji ubilbyś tym polskie firmy. Zamiast zmniejszac podatki i ulatwiac wejscie na rynek to jeszcze to utrudniac. Raczej lepszym sposobem byloby uproszczenie prawa podatkowego. Likwidacja dochodowego, odpowiednio podwyzszenie VAT, likwidacja roznych stawek. Skonczy sie odliczanie wszystkiego, pieniadze na inwestycje bylyby nieopodatkowane i tylko konsumpcja
2 .. Spółdzielnie dostać powinny inne preferencje. Poza tym mówię że usunięcie od razu dochodowego jest złym pomysłem bez uszczelnienia reszty. VAT jest trudny do uniknięcia, ale podatki od kapitału już tak przez raje podatkowe- tutaj potrzebna by była wspólna polityka Unijna ogólno wspólnotowa opłata na transakcje z nimi itp.
3. A kiedy będzie ten limit? Bogole latają w kosmos, stawiają wielkie kutasy w Dubaju. Znaczy jest nadmiar gotówki.
4.