✨️ Obserwuj #mirkoanonim po posiłku mi się częśto odbija, czasem czuje jakby mi sie cofało z zołądka jednak nie mam innych objawów #refluks - czasem mam zgage jak przesadze z jedzeniem ale to rzadkosc, co to może być? #zdrowie
@kureci_paratko może być nie wrzody a delikatna nadżerka - ja tak mam :P miałem helikobakter, więc antybiotyk i eradykacja, przy gastroskopii wyszła delikatna nadżerka. No i u mnie jeszcze kamica pęcherzyka żółciowego a to też wpływa na trawienie, także autor musi mieć zrobiona gastroskopię, USG jamy brzusznej i przy gastro pobrany wycinek celem sprawdzenia czy jest ta helikobakter. No i jedzenie lekkostrawnego żarcia, plus to co ty mówisz odnośnie mocnej kawy
@Caban1908 no ja właśnie czekam na USG jamy brzusznej. Do tego kolejny raz na krew i później ew. gastro. Boję się trochę gastroskopii, nieprzyjemne badanie, ale czasem konieczne. No ja miałem problemy żołądkowo-jelitowe, z przewagą tych pierwszych. Kolega z którym pracuje często jeździ na jakieś wycieczki (Egipt, Turcja, Grecja), do tego ma małe dzieci i też ma często problemy "żołądkowe", więc zwalalem to na wirusy czy jakies przywiezione bakterie ;) niestety
po posiłku mi się częśto odbija, czasem czuje jakby mi sie cofało z zołądka jednak nie mam innych objawów #refluks - czasem mam zgage jak przesadze z jedzeniem ale to rzadkosc, co to może być? #zdrowie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
No ja miałem problemy żołądkowo-jelitowe, z przewagą tych pierwszych. Kolega z którym pracuje często jeździ na jakieś wycieczki (Egipt, Turcja, Grecja), do tego ma małe dzieci i też ma często problemy "żołądkowe", więc zwalalem to na wirusy czy jakies przywiezione bakterie ;) niestety
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord