Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @AustralianV8
Przecież napisałem, że były próby ratowania związku. Nie wiem czego tutaj nie rozumiesz, że bywało średnio = czuje się, że to może jednak nie to i czy byłoby lepiej zakończyć związek czy nie, ale jednak decydujecie się naprawić rzeczy zamiast rozstawać się przy pierwszej lepszej okazji.

• Odpowiedz
@mirko_anonim

Współczuję lasce. Marnujesz jej czas bo Tobie cos nie pasuje, ale nie umiesz zerwać bo nie bedziesz mógł się utrzymać. Piszesz, że kilka lat sie miotasz, a Ona kilka lat jakos daje radę w tym beznadziejnym związku...
Jak dla mnie Ty przesadzasz i okradasz ją z najlepszych lat życia, bo w przeciwieństwie do was facetów nam zegar biologiczny tyka, a tym juz się zaden nie przejmuje, bo gałąź puści dopiero
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
1. Znajdź sobie tam wsparcie w postaci znajomych aka drugiej rodziny. Po rozstaniu nie będziesz się czuł samotny.
2. Jeśli chcesz być fair wobec niej to zerwij niedługo ale ugadajcie się do mieszkania razem te pół roku
3. Stwórz poduszkę finansową, szukaj dodatkowej pracy itp.
4. Dbaj o swoje zdrowie psychiczne: medytacja, pisanie dziennika, spotkania ze znajomymi
Mam nadzieję że pomogłam :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: skoro sam masz problemy finansowe to nie widzę żadnej opcji na pomaganie jej. Skoro też będzie miała z kasą problem to może się zgodzi na wspólne mieszkanie zanim coś sobie nie ogarnięcie, ale związek kończycie?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: uciekaj, jej życie to jej sprawa, niech sobie znajdzie jakiegoś aseksa, Ty zajmij się sobą, swoim życiem, dbaj o siebie a wszystko ułoży się z kimś innym, nornalnym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Niech każdy przegryw dokładnie sobie przeczyta tego posta i później przypomina za każdym razem jak komuś będzie zazdrościł stałego związku, bo ten ktoś "rucha". Tak wygląda duża część związków w Polsce.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Zrozum, że tak będzie zawsze i z każdą, to naturalna kolej rzeczy, a czego Ty się spodziewasz, że będzie jak niewolnica na każde skinienie ? Dorośnij i ogarnij się, a przede wszystkim przestań być niewolnikiem kobiety, bo to uwłacza godności
  • Odpowiedz