Aktywne Wpisy
Czy istnieje na świecie gorszy dźwięk od szczekania psa?
Nie sądzę.
Mam niefart mieszkać przy ulicy toteż szum aut jest wyraźny, a latem to nocnych debili nie brakuje gazujących swoje gruzy z modyfikowanymi tłumikami. Ale łupnie i przejedzie i go nie ma. Pewnie zaraz będzie następny i to też można się zdenerwować lub przebudzić, ale jak głupie bydle zacznie ujadać to nie wiadomo kiedy skończy. Za 5 minut? 10? Nigdy nie wiesz.
Nie sądzę.
Mam niefart mieszkać przy ulicy toteż szum aut jest wyraźny, a latem to nocnych debili nie brakuje gazujących swoje gruzy z modyfikowanymi tłumikami. Ale łupnie i przejedzie i go nie ma. Pewnie zaraz będzie następny i to też można się zdenerwować lub przebudzić, ale jak głupie bydle zacznie ujadać to nie wiadomo kiedy skończy. Za 5 minut? 10? Nigdy nie wiesz.

arinkao +94
Makaron z krewetkami. Smakuje normalnie, jakby nie był czarny.
Sos z czosnkiem, pomidorami, chili, papryką, pieprzem, pietruszką.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
Sos z czosnkiem, pomidorami, chili, papryką, pieprzem, pietruszką.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: 20260128_145533
Pobierz

Hej Mirki. Odziedziczyłam po rodzicach duży dom na wsi. Dom 200m, duży ogród, działka z małym polem uprawnym na warzywa, osobna działka do zagospodarowania, dwa garaże i ziemianka. Ogólnie idealne miejsce do życia, ale problem jest z tym, że na kompletnym zadupiu. Do biedry trzeba jechać 10 km, większe miasto powiatowe jest 25km (o tyle dobrze ze remontują drogę i niedługo da się dojechać bardzo sprawnie), wojewódzkie godzina drogi. Na Roztocze mam rzut beretem, niedaleko las, cisza spokój. Obiektywnie może nie jest najgorzej, ale rynek pracy jest po prostu słaby, zeby wracac. I teraz zastanawiam się co zrobić. Ja mieszkam pod Warszawą, czyli ponad 300 km od domu, spłacam swoje mieszkanie na kredyt. Co zrobilibyście z takim spadkiem? Sprzedać? Zostawić? Dużo się mówi o tym że wies będzie się wyludniać, ale może byłoby to dobry backup jako domek letniskowy i robienie czegoś swojego. Nie mam z kim o tym pogadać.
#nieruchomosci #pytanie #spadek
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Życie na takim zadupiu jak się jest młodym to wyzwanie.
Dla odludka ideal... xD
@mirko_anonim: no chyba wręcz przeciwnie,
do życia najgorsze, na jakieś weekendowe wypady jak najbardziej, chociaż też nie wiem po co, są lepsze miejsca na takie wyjazdy,
sprzedać to
@nexe: kurde, pierwszy raz spotykam formę "czteronoga" a nie "czworonoga" :D
@nexe: poza miastem czyli zasadniczo pod miastem i z dobrą komunikacją. Tutaj mamy totalne zadupie na celowniku, słabo.
@mirko_anonim Sprzedać w p---u
Pamiętaj, że jeśli zostawisz dom nieużytkowany to będzie sobie niszczał, w zimie przydałoby się go ogrzewać, itd.
Większość ludzi w mieście żyje trybem, praca-dom-spanie-praca, więc te mityczne teatry, filharmonie, to garstka tam chodzi. A raz na miesiąc cxy rzadziej nawet mieszkając na wsi
@imposibiru: To ja poproszę o kilka ofert z Włoszech za złotówkę. No nawet za 1 euro może być. Oczywiście nie do totalnego remontu bo op nic o tym nie wspominał.