@mirko_anonim Po pierwsze to rozmawiać też trzeba umieć. Samo to, że gadasz co ci ślina na język przyniesie średnio działa. ¯_(ツ)_/¯ I tak, związki, w których oboje z partnerów umieją rozmawiać/dobrze się komunikują mają się lepiej i są trwalsze.
@raszczyk: kolejna prawda jest taka że nie ma sensu nawet próbować
koleżanka @alafka opowiada społeczne bajeczki o rozmowie i ma nawet gotowy cope - jak nie idzie to nie potrafisz rozmawiać xD Czyli stary jak nie zgadzasz się z jej opinią to znaczy że nie umiesz rozmawiać xD
Anonim (nie OP): Jeden ze sposobów oszukiwania przeciętnych/brzydkich facetów. Łatwiej powiedzieć "porozmawiaj z nią szczerze to na pewno zaruchasz" (xD) niż "masz przeciętną/brzydką twarz, więc jej nie kręcisz i nigdy nie będziesz kręcił".
Anonim (nie OP): A mi też nie stanął za pierwszym razem w łóżku z dziewczyną, bo byłem mega zestresowany po prostu - ale żepogadalismy wcześniej to nie była zaskoczona, a wspierająca.
Oczywiście mogłaby być wspierająca i bez tego gadania, ale to zawsze mogłoby być trudniejsze z zaskoczenia - albo i wredna nawet po pogadaniu, że jestem prawiczkiem.
Także sama rozmowa to jeszcze nie wszystko - istotne z kim rozmawiasz ( ͡°͜
@NieWiemWiecSieWypowiem jak stosujesz taką falszywą alternatywę, że albo zlewanie rozmów i ignorowanie gadania o słabościach albo czyste chamstwo (nazywane przez Ciebie "brutalną" szczerością) oraz to chamstwo rozumiesz jako szczerą rozmowę to nie mam pytań.
Każda najmniejsza, najdrobniejsza Twoja słabość może i BĘDZIE prędzej czy później wykorzystana przeciwko Tobie.
Z kim Ty jesteś? I czy na prawdę chcesz być z kimś takim? Ja bym nie chciał.
koleżanka @alafka opowiada społeczne bajeczki o rozmowie i ma nawet gotowy cope - jak nie idzie to nie potrafisz rozmawiać xD
Czyli stary jak nie zgadzasz się z jej opinią to znaczy że nie umiesz rozmawiać xD @m_ney moim zdaniem to Ty uprawiasz cope wmawiając jej cope. I to jeszcze nadinterpretujesz złośliwie to co napisała. @alfka zwróciła tylko uwagę na bardzo ważną rzecz - że rozmawiać też trzeba umieć.
kulego, po prostu znam z autopsji ale i z doświadczenia moich znajomych pewien magiczny moment
Do tego momentu świetnie się z nią dogadywałem a po tym momencie już się nie dogadywaliśmy. Ja gadałem tak samo. Ale to ona miała boleca na boku. Ale niech będzie, pewnie nie zapweniałem jej odpowiedniej rozmowy. xD
Ale niech będzie, pewnie nie zapweniałem jej odpowiedniej rozmowy. xD
@m_ney nie manipuluj. Kolejny raz złośliwie nadinterpretujesz. Nie powiedziałem tego ani nie uważam, żeby odpowiednia rozmowa była panaceum na wszystkie problemy w związku.
I tak, związki, w których oboje z partnerów umieją rozmawiać/dobrze się komunikują mają się lepiej i są trwalsze.
@alfka: Tylko tutaj nie wystarczy sama rozmowa, ale też (a może nawet bardziej) chęć zrozumienia i pewna doza empatii. A większość ludzi jest większymi czy mniejszymi egoistami. Ludzie generalnie lepiej reagują na emocje, które czują niż na racjonalne argumenty, dlatego te "gierki" w praktyce rzeczywiście często lepiej działają. Nawet na ludzi, którzy
I tak, związki, w których oboje z partnerów umieją rozmawiać/dobrze się komunikują mają się lepiej i są trwalsze.
I nawet jak są na to badania to jak pomierzono że partnerzy umieją rozmawiać albo nie?
Pokażesz kobiecie słabość = over.
koleżanka @alafka opowiada społeczne bajeczki o rozmowie i ma nawet gotowy cope - jak nie idzie to nie potrafisz rozmawiać xD
Czyli stary jak nie zgadzasz się z jej opinią to znaczy że nie umiesz rozmawiać xD
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Oczywiście mogłaby być wspierająca i bez tego gadania, ale to zawsze mogłoby być trudniejsze z zaskoczenia - albo i wredna nawet po pogadaniu, że jestem prawiczkiem.
Także sama rozmowa to jeszcze nie wszystko - istotne z kim rozmawiasz ( ͡° ͜
Z kim Ty jesteś? I czy na prawdę chcesz być z kimś takim? Ja bym nie chciał.
Czyli stary jak nie zgadzasz się z jej opinią to znaczy że nie umiesz rozmawiać xD
@m_ney moim zdaniem to Ty uprawiasz cope wmawiając jej cope. I to jeszcze nadinterpretujesz złośliwie to co napisała. @alfka zwróciła tylko uwagę na bardzo ważną rzecz - że rozmawiać też trzeba umieć.
kulego, po prostu znam z autopsji ale i z doświadczenia moich znajomych pewien magiczny moment
Do tego momentu świetnie się z nią dogadywałem a po tym momencie już się nie dogadywaliśmy. Ja gadałem tak samo. Ale to ona miała boleca na boku. Ale niech będzie, pewnie nie zapweniałem jej odpowiedniej rozmowy. xD
@m_ney nie manipuluj. Kolejny raz złośliwie nadinterpretujesz. Nie powiedziałem tego ani nie uważam, żeby odpowiednia rozmowa była panaceum na wszystkie problemy w związku.
@mirko_anonim: No i to jest dobre przesłanie. Właśnie miałam o tym napisać, ale mnie ubiegłeś.
@alfka: Tylko tutaj nie wystarczy sama rozmowa, ale też (a może nawet bardziej) chęć zrozumienia i pewna doza empatii. A większość ludzi jest większymi czy mniejszymi egoistami. Ludzie generalnie lepiej reagują na emocje, które czują niż na racjonalne argumenty, dlatego te "gierki" w praktyce rzeczywiście często lepiej działają. Nawet na ludzi, którzy