Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chlop 30lat a boi sie wody i nie umie plywac, smiechu warte.
Czy jest nadzieja ze chlop pozbedzie sie leku do wody i nauczy plywac w miesiac?
Szykuja mi sie wakacje na ktore wladowalem sie w ktorych wiekszosc atrakcji to jakies snorkelingi, lezing plazing i inne takie, niby fajnie dla chlopa ale wstyd przy znajomych siedziec non stop na plazy i udawac ze ma sie biegunke czy brzuch boli i dlatego nie wchodzi do wody xD
Slabo stoje z kasa zeby kupic sobie trenera personalnego do nauki plywania. Chyba ze ktos z was z #warszawa chcialby to zrobic po kosztach to wtedy piszcie w komentarzu to sie odezwe.
Znacie jakies poradniki do nauki plywania, jak do tego sie zabrac, od czego zaczac?
Boje sie zrobic troche z siebie posmiewisko na basenie jakbym wszedl do basenu dzieciecego z makaronami xD

#plywanie #basen #naukaplywania #sport #zdrowie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nic na siłę - jak nie pływasz to po prostu nie wchodź na wodę głębszą niż do pasa/klaty i po problemie. A czy się da w miesiąc to nikt nie powie - to mocno indywidualne jest. Ja np. pływać potrafię ale jakoś tak miałbym opory przed snorkelingiem i nawet nie próbowałbym tej aktywności na wakacjach nawet jakby wszyscy inni to robili.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @Tomahawkkk: gdzie w wawie 30-40zl za lekcje niby znajde? Bo jak patrzylem to za lekcje wychodzi 150zl+. A na 1 lekcji raczej sie nie skonczy... ja bylem kiedys na nauce plywania dla doroslych ale nauczylem sie tylko strzalka plywac do przodu. Ale nie umiem unosic sie na wodzie ani plywac na plecach.

• Odpowiedz
gdzie w wawie 30-40zl za lekcje niby znajde?

@mirko_anonim: grupowe pewnie znajdziesz.
A czy w miesiąc się nauczysz, to nikt Ci gwarancji nie da.

ale wstyd przy znajomych siedziec non stop na plazy i udawac ze ma sie biegunke czy brzuch boli i dlatego nie wchodzi do wody xD

Masz możliwość zweryfikowania znajomości ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: pływania, takiego,że się nie topisz, to się można nauczyć w jeden dzień. Ja się nauczyłem sam w jeziorze, na płytkiej wodzie najpierw strzałką, a potem już machałem rękami i nogami. Nadal nie mam techniki, no i kondycji żeby dużo przepłynąć, ale pływać pływam.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale przecież jak nie umiesz pływać to właź tylko nogi pomoczyć, albo tam do basenu only gdzie masz grunt i się schładzasz i czilujesz

nie musisz się nikomu tłumaczyć, mówisz "ja nie lubię tego, dzięki" i se robisz co innego ^^
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nauka pływania goeno CieBie nauczy. Tymabrdziej instagramowe pływaczki nadwaga 40 kg które sama woda wypycha do góry. Jeżeli jedziesz nad morze śródziemne i boisz się że opadniesz w wodzie spróbuj na początek popływać na płasko w samej masce do snorkelingu tam gdzie masz grunt pod nogami ucząc się samodzielnie żabki. Później próbuj z samymi okularami to samo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim w miesiąc… jak masz dobrą kondycję, jesteś w miarę wysportowany i nie masz wad postawy to może. Jednak to mało prawdopodobne. Jestem po 8 lekcji i dopiero na tym etapie udaje mi się ciut lepiej synchronizować ruch rąk, wynurzenie i kopnięcie w żabce. Jednak i tak gubię rytm i zdarza mi się źle nabrać powietrza. No i technika wciąż kuleje. Pytanie jeszcze jak chcesz się nauczyć pływać i co jest
  • Odpowiedz