Aktywne Wpisy

tomwick55 +13
Mileta Rajović - defensywny napastnik Legii Warszawa
Czas gry w dzisiejszym meczu: 90min
Gole: 0
Asysty: 0
Strzały: 1
Czas gry w dzisiejszym meczu: 90min
Gole: 0
Asysty: 0
Strzały: 1
źródło: 1000028040
Pobierz
dywergent +19
dwa wpisy wymoderowane za to samo, bez podania przyczyny (naruszenie regulaminu to nie jest wystarczajaco dokladna przyczyna bo se wszystko mozna pod to podciagnac) ale mnie oczywiscie nie zbanuja bo ja jestem zbyt wielki, niezatapialny jak bismarck — jak zwykle oni tylko silni wobec slabych
źródło: 1770765633590586
Pobierz

Cześć wszystkim,
Pokłóciliśmy się z niebieskim na temat finansowy i chce się dowiedzieć jaką macie opinię na ten temat.
Opowiem od samego początku. Jesteśmy w związku już ponad rok. Chcę wyjść za niego zamąż, często rozmawiamy na ten temat, więc ogólnie wszystko jest dobrze w związku. Niebieski ma taką pracę że cały czas wyjeżdża za granicę. Np wyjeżdża na 3 tygodnie, wraca na 1, albo 2:1, kiedyś wyjeżdżał nawet na 6 tygodni. Oczywiście jest to ciężko dla mnie, bo większość związku ja go nie widzę, ale pokochałam go i jakoś z tym żyję mając nadzieję że kiedyś to się zmieni.
Cały czas miałam pracę, wynajmowałam mieszkanie i on mieszkał ze mną jak wracał z zagranicy.
Gdzieś z 4 miesiące temu kupił mieszkanie w innym mieście, bo ma tam niedaleko biuro no i jak wraca z zagranicy to jest mu szybciej podjechać do biura załatwić jakieś sprawy. W związku z tym oczywiście ja się z nim przeprowadziłam, skutkiem czego było pozostawienie swojej pracy, koleżanek, rodziny czyli swojego życia w tamtym mieście. W tym mieście do którego się przeprowadziliśmy nie mogę odnaleźć normalnej pracy, nie mam koleżanek, nic nie mam oprócz mojego chłopaka, który swoją drogą bardzo często wyjeżdża do pracy, czyli większość czasu go nie ma. Myślę że jest to oczywiste że jest mi ciężko i jestem bardzo zestresowana cały czas + nie mogę odnaleźć pracy i nie mam skąd brać pieniędzy, mam coś odłożone więc to sobie wydaje. Niebieski płaci za czynsz i za zakupy jak jest w domu. Jak go nie ma to nic mi nie daje i kupuję wszystko sama, płacę też za prąd w jego mieszkaniu.
Teraz pojechałam z koleżankami na panieński i zauważyłam że jednej chłop dał swoją kartę na wydatki, drugiej też dał pieniądze, a mój to nigdy w życiu nawet by tak nie zrobił, nawet teraz jak ja nie mam pracy.
Opowiedziałam mu o tym, powiedziałam że byłoby fajnie jeżeliby on też mógł mi dać pieniądze na to żebym coś sobie kupiła, że aż mi jest wstyd było powiedzieć koleżankom że mój chłop to nigdy mi pieniędzy na nic nie daje, rzadko mi coś kupuje i jest mega oszczędny. Niebieski twierdzi że dla niego to jest chore, i że ja za dużo wymagam, że nie będzie mnie nigdy “utrzymywać”. Ja sądzę inaczej, nie wymagam żeby mnie utrzymywał, tylko chce żeby czasami mógł mi dać kasę na coś, jako taki miły gest, tym bardziej że przez niego można powiedzieć teraz nie pracuję i mogę oczywiście wydawać odłożone pieniądze ale chciałabym też mieć wsparcie od niego. Nie jestem jakaś rozrzutna, nie kupuje sobie ciuchów jak nie potrzebuje, zawsze wydaję kasę rozsądnie.
Co o tym sądzicie? Bo u nas ten problem ciągle się pojawia i niebieski mówi że on się nie zmieni i że musimy się rozstać jak mam takie myślenie . Moim zdaniem takie zachowanie oznacza to, że traktuje mnie nie poważnie. Ale chciałabym usłyszeć jeszcze Wasza opinie.
#zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Czy to jest ok jakby czasami dawał mi kasę?
Poza tym Twój chłop chyba nie chce nic zmieniać i pasuje mu ta robota mimo, że go ciągle nie ma.
Na Twoim miejscu poważnie bym rozważył, czy warto pchać się w takie małżeństwo.
I licz się z tym, że zaraz się zacznie że to git, że jesteś
a biorąc taką sytuacje na poważnie, to dziewczyna nie powinna się wyprowadzać do mieszkania chłopa, skoro jego nie ma tygodniami w domu. a na miejscu ma pracę i znajomych. Sam w takiej sytuacji mówiłbym lasce aby się nie wyprowadzała i sobie tu żyła, a ja po prostu miałbym tam swoje mieszkanie. i jakbym wracał to bym do niej jeździł, czasami
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: mkarweta