Aktywne Wpisy

menelf +5
rzygalam o:
22:46
23:17
0:35
2:13 (ale już nic ze mnie nie wyszło)
3:05 wzięłam acenocoumarol zamiast o 20/21
22:46
23:17
0:35
2:13 (ale już nic ze mnie nie wyszło)
3:05 wzięłam acenocoumarol zamiast o 20/21

Antorus +52
i pomyśleć, że kiedyś broniłem lekarzy, bo PiS się jak zwykle uwziął na "wykształciuchów tfuuuuu" i szczuje.
Albo że no dobra pandemia jest to niech dostają bonusa.
Bonus nigdy się nie skończył xD
Niech jadą. Jesteśmy na etapie takiego bizancjum, że możemy tutaj przyjąć Niemców czy Holendrów, płacić im...ich stawki. I być na tym interesie do przodu względem naszych konowałów bilokacyjnych.
Albo że no dobra pandemia jest to niech dostają bonusa.
Bonus nigdy się nie skończył xD
Niech jadą. Jesteśmy na etapie takiego bizancjum, że możemy tutaj przyjąć Niemców czy Holendrów, płacić im...ich stawki. I być na tym interesie do przodu względem naszych konowałów bilokacyjnych.

Dla jednej firm dla której pracuje na pół etatu mam stawkę ryczałtową. Dla drugiej świadczę usługe na stawce godzinowej. Tyle, że w tej drugiej o ile pierwsze dwa miesiące były spoko, bo ukształtowało się to w drugi "pół etat", o tyle obecny miesiąc jest bardzo biedny, bo nie ma zleceń od klienta końcowego. Ogólnie mam duże pole do popisu w kwestii poprawy infrastruktury, CI/CD, bezpieczeństwa itd. ale po moich pięciu próbach poprawienia czegoś co moim zdaniem wymagało poprawy dostałem odpowiedź odmowną. Moje chęci do zabawy w poszukiwanie zmalały, poza tym mam za niską stawkę, żeby bawić się w konsultanto-devopso-archiekta, wiec swierdziłem, że skupie się na zadaniach, które będą przychodziły od zespołów deweloperskich. A tych zadań jest jak na lekarstwo :) Pytanie brzmi, czy jak można by skonstruować umowę, żeby było dobrze? Jakiś miks ryczałt + stawka godzinowa? Minimalna ilość godzin gwarantowana? Czy ktoś ma jakiś pomysł?
#devops #pracait
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny