Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wiem, że SEO teraz upadło na mordę przez promowanie tych co płacą ale czy warto jeszcze umieszczać kategorie, które są słowem kluczowym w URL?

strona.pl/slowo-kluczowe/jakis-tytul-dluzszego-tekstu

#seo #programowanie #webdev #pozycjonowanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wiadomo. "To zależy", ale...

Pomaga utrzymać to strukturę strony, również dla samych użytkowników. Moga poprawiać nawigację.

Ale jednoczesnie unikaj nadmiernego upychania słów kluczowych, starał bym się, by te adresy były krótkie.

Ja ostanio robiłem kilka serwisów "contentowych" i między innymi to testowałem, nie zauważyłem większego wpływu na samo SEO (pamiętaj, że SEO nie jest nauką ścisłą :) )
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem jak jest teraz, ale ja jak dawno temu robiłem SEO dla swojego sklepu online , to skupiałem się praktycznie na frazach long tail (tytuł każdego produktu, kategorii starałem się jak najszczegółowiej opisywać - oczywiście w granicach przyzwoitości) i wtedy jakaś tam sprzedaż była. Jak skupiałem się na zbyt ogólnych, to było marnie albo wcale (branża odzieżowa - duża konkurencja, duzi gracze, z dużym budżetem na SEO).
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @AQQry @pekak: tu chodzi o to, że przez najbliższy rok, a może i dwa jakieś 90% nowych treści będzie dotyczyło tej jednej kategorii. Potem będzie stopniowe przejście na inną kategorię i znów tak przez kilka lat. Są jeszcze dane archiwalne do migracji ze starszej wersji serwisu z innymi kategoriami ale nie będzie tego jakoś strasznie dużo w porównaniu z tym co będzie dochodzić.

• Odpowiedz