Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nigdy w życiu nie byłem na basenie, nie umiem też pływac. Mam Multisporta z pracy.

1. Jak wygląda chodzenie na basen? Jest tak samo jak na siłownie że idę, pokazuje multisporta i sobie wchodzę? Czy muszę rezerwować jakieś tory czy godziny? Bo tak mi kiedyś ktoś gadał że jakieś rezerwacje są.
2. Nie umiem pływać a chciałbym się nauczyć. Oglądałem kilka filmików na yt ale chciałbym spróbować na basenie w praktyce tej nauki. Czy ludzie nie będą się śmiać jak dorosły chłop będzie na dziecięcym basenie się uczył pływać? Boje się że wezmą mnie za jakiegoś zboka itd. a boje się iść na głęboką wodę.

#pytanie #basen #silownia #sport !ukryty tekst

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nigdy w życiu nie byłem na basenie, nie umiem...

źródło: fposter,small,wall_texture,product,750x1000.u1

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: są normalne lekcje pływania dla dorosłych, to nie jest wcale takie dziwne, że ktoś nie umie pływać

na basenie gdzie chcesz iść powinna być informacja jakie mają baseny, u mnie np. jest jeden sportowy gdzie na jednym końcu głębokość to nawet 2 metry a drugi rekreacyjny gdzie najgłębiej to 1,4m i do tego jeszcze trzeci dziecięcy gdzie wody jest raptem po kolana

właśnie na tym rekreacyjnym dorośli się uczą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
1.
- Weź klapki, spodenki, czepek jeśli jest wymagany i ręcznik
- po wejściu na basen jeszcze przed recepcją zmieniasz obuwie na klapki
- na recepcji pokazujesz multisporta i dokument. Najczęściej dostajesz opaske na ręke i w ramach karty masz godzine. Jak przekroczysz to dopłacasz jakieś grosze przy wyjściu
- w wiekszości aquaparków masz przynajmniej 2 baseny; rekreacyjny i
  • Odpowiedz
Są różne baseny, zazwyczaj są tory i poza tym baseny rekreacyjne i one nie są tylko dla dzieci. Najlepiej iść w godzinach kiedy nie ma szczytu, wtedy jest więcej miejsca, żeby się pouczyć czy coś. Nie wstyd się uczyć. Nie każdy musi umieć pływać.
  • Odpowiedz