Aktywne Wpisy

Mirki jest afera. @vulcanitu pożyczył ode mnie 300 zł i nie chce oddać. Zablokował mnie na wykopie, zawołajcie go żeby wiedział że tak tego nie zostawię.
Jutro idę na policję.
Jutro idę na policję.

Melkovva_ +2
Ja nie wiem czemu wy nie śpicie

Kobiety płaczą na niskie zarobki. Też kobiety - wybierają kierunki studiów, po których trudniej znaleźć pracę lub które zazwyczaj wiążą się z niskimi zarobkami, takie jak socjologia, dziennikarstwo, humanistyka (filologie, historia, filozofia), Sztuki (np. sztuki piękne, muzyka, kulturoznawstwo). Na kierunkach humanistycznych i społecznych kobiety stanowią około 70% studentów. W dziedzinach takich jak sztuki piękne czy pedagogika ten odsetek wynosi nawet 80%!
Kierunki wybierane przez mężczyzn, wiążą się z lepszymi perspektywami zatrudnienia i wyższymi zarobkami. Mężczyźni najczęściej wybierają kierunki studiów związane z inżynierią (budownictwo, mechanika, informatyka), technologią (informatyka, automatyka, elektronika) lub naukami ścisłymi (matematyka, fizyka, chemia).
#logikarozowychpaskow #studia #praca #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim:
Proszę udowodnić, że w obu przypadkach to były te same kobiety ( ͡° ͜ʖ ͡°)
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
Przyjrzyj się rozkładowi inteligentny u kobiet i mężczyzn
U mężczyzn jest więcej osób wybitnie inteligentych i wybitnie glupich.
Ci pierwi ida na te lepsze studia, które
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz
Kobiety nie tylko cały czas więcej zajmują się domem, i osiągają lepsze wyniki w nauce, i więcej z nich szło na studia w ostatnich czasach od mężczyzn - teraz to ostatnie się spieniężyło i po raz pierwszy kobiety średnio
Tak, kobiety częściej wybierają kierunki nietechniczne, bo oczekiwanie jest, że utrzymać pomogą rodzice, a z czasem mąż.