Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#mechanikasamochodowa #mechanik #motoryzacja #pytaniedoeksperta #diy
Chce zrobić korektę lakieru w moim 18 letnim aucie. Nigdy tego nie robiłem, ale gorzej i tak być nie może więc spróbuję. Zastanawiam się czy kupić maszynę do polerowania. Na yt widziałem, że obroty nie powinny przekraczać 1500. Na aliexpress nie ma polerek niższych niż 2500 obrotów na minutę. Coś się stanie z lakierem jak obroty będą 2500? Jeśli mam kupić to urzàdzenie to ma być tanie, max do 200 zł. Może da się to zrobić zwykłą wiertarką? Jak myślicie?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na aliexpress nie ma polerek niższych niż 2500 obrotów na minutę

@mirko_anonim: kup taką gdzie te obroty się reguluje - są te "szlifierki" z takim sterowaniem jak współczesne wkrętarki i wiertarki, więc im mocniej wciskasz spust tym się szybciej kręci.
  • Odpowiedz
@Issac: A robienie polerki to nie jest inwestycja? Bieżące utrzymanie, hamulce, rozrząd, olej i filtry, takie rzeczy trzeba robić. Ale lakier? Przecież to nie wpływa na pracę silnika!
  • Odpowiedz
@Mawid_Dotyka: a orientujesz się może, czy jeśli na aucie był odnowiony klar (bo lakier bazowy to oryginał) to teraz dokupując jakiś element blacharski, pod kolor (też lakier oryginał), wystarczy zmatowić i przelecieć znowu klarem i polerka i powinno być cacy? Czym się ewentualnie wzmacnia głębie w kolorze (gdyby brakowało po domalowaniu)??
  • Odpowiedz