Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
No dobra, obserwujac tag #nieruchomosci widze setki ekspertow ale gdzie konkrety? Ceny spadna czy urosna? Kupowac mieszkanie czy czekac? Sprzedawac czy zostawiac? W sumie nic nie wiadomo, a ceny jak rosly tak rosna, obnizki jak sa to symboliczne.
#mieszkanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim czy spadną? Już są regularne spadki. Możesz kupować nikt nie broni. Nawet ktoś kiedys sławny mówił - "kupuj jak krew się leje". Bez dopłat spadki utrzymają się z 10 lat, sekretarki deweloperów już od dłuższego czasu bigos gotują.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zależy od sytuacji, jeśli nie łapiesz się na dopłaty to lepiej zacząć się rozglądać i coś sobie wybrać/zaklepać. Ceny już spadają w postaci promocji, jeśli to wodzenie potrwa jeszcze kwartał/dwa to pewnie będą normalne obniżki w ofertach. Styczniowy termin wprowadzenia bk0/KnS/trzecifilarwłasnościowy/nowanazwado_przepchnięcia zdaje się być coraz mniej prawdopodobna, ale zawsze mogą próbować wprowadzić jakiś temat zastępczy żeby to przegłosować po cichu, chociaż zbyt wiele opcji politycznych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie jestem ekspertę, ale obserwuje ogłoszenia na moim osiedlu (w miarę nowe bloki, Poznań) i po pierwsze to nigdy nie było tyle ogłoszeń na raz (wiszą po kilka miesięcy, a dawniej schodziły w kilka dni), a po drugie spadki są w ogłoszeniach już nawet po 50 tysi (nie wiem za ile w końcu sprzedają, pewnie jeszcze taniej). Widzę takie zjawisko pierwszy raz na moim osiedlu od kiedy ono istnieje,
  • Odpowiedz
widze setki ekspertow ale gdzie konkrety? Ceny spadna czy urosna? Kupowac mieszkanie czy czekac? Sprzedawac czy zostawiac? W sumie nic nie wiadomo, a ceny jak rosly tak rosna, obnizki jak sa to symboliczne.

@mirko_anonim: Póki rząd chce manipulować rynkiem to nikt Ci tego nie powie, może spadną może urosną. Jeżeli rząd będzie kontynuonwał obecną politykę to ja jestem przekonany że szans na spadki za bardzo nie ma.
  • Odpowiedz