Aktywne Wpisy

zwykly_szarak +388
źródło: 1000008426
Pobierz
moll +32
Prawie 13 lat z jednym awatarem i na przestrzeni lat coraz więcej p-----------k do postaci Małej Mi, bo nieeee, nie mogę po prostu lubić bajki Muminki, ja się na 100% utożsamiam z Małą Mi w wersji jej "popkulturowego" odbioru (który nie istniał w takiej postaci w momencie, kiedy wstawiałam ten obrazek na profilowe) i należy mi się z tego tytułu mniejsza lub większa analiza mojej nieskromnej osoby przez pryzmat postaci fikcyjnej plus
Zmieniać czy nie zmieniać obrazek profilowy?
- zostaw jak jest 66.1% (486)
- zmieniaj śmiało 9.1% (67)
- chcę budyń 24.8% (182)

Hey, jak wygląda sprawa z zakupem telefonu od osoby prywatnej, która ma ten telefon objęty ratami? Czy podpisanie umowy w której sprzedający zobowiązuje się do terminowego spłacania rat jest wystarczające żeby się zabezpieczyć? Plus oczywiście dołączenie tej umowy dotyczącej rat z salonu z którego wzięty jest telefon
Z tego co znalazłem gdzieś w internecie, to największe ryzyko jest w przypadku leasingu, ale nie jestem pewien jak to może wyglądać z ratami
#kiciochpyta #olx #telefony #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
To się uśmiałem XD
tu masz dwa spekty:
1. raty są zobowiązaniem osobistym tego który wziął telefon z salonu i nikt nie będzie ich od ciebie windykował ALE
2. operator może zdalnie wylogować telefon z sieci jeżeli nie otrzyma rat, z tego co wiem póki co korzysta z tego głównie Polkomtel (plus)
Absolutnie czegoś takiego nie kupuj, chyba że chcesz mieć bezużyteczny przycisk do kartek w kształcie telefonu za X000zl xD
@mirko_anonim: Ktoś taki już podpisał takie zobowiązanie z operatorem. ;) Więc jeśli jedno będzie miał w dupie, to i to drugie, spisane z Tobą będzie poważał w podobnym stopniu.
Ja kupiłem taki telefon, podpisałem z gościem na umowie, że jeśli telefon zostanie zablokowany z powodu niespłacania rat to transakcja jest anulowana (zwrot telefonu, zwrot kasy).
Wiem że to jest ciężkie do wyegzekwowania.
To + cena odpowiednio niższa niż za telefon bez takiego ryzyka. Ja płaciłem mniej o ok 30%