✨️ Obserwuj #mirkoanonim Samochód 14 lat, 160k przebiegu, stos faktur serwisowych (wymiany oleju co 10k, filtry wszelakie, naprawy na dobrych częściach i taka dokumentacja sprzed 6 lat). Jazda próbna, wszystko git, nie ma niepokojących znaków. Trasa po zakupie, 30 km jazdy i już coś szarpie przy przyspieszaniu i brak mocy . Dwa dni później, po nagrzaniu trzęsie całym autem na wolnych obrotach. Wspaniale się zaczyna
@mirko_anonim: Nie wiem jak to ludziom wychodzi, ale moje auto po 14 latach by miało... 420tysięcy przebiegu. Mieszkam pod Trójmiastem, a interesy robię zazwyczaj z ludźmi z Trójmiasta, trochę jeżdżę, ale nie specjalnie jakoś dużo jak kiedyś... Twoje auto nadaje się do zwrotu, jak trzęsie się dwa dni po zakupie, to miało wady ukryte.
@mirko_anonim To już wiesz dlaczego perełka zamiast pójść po znajomych czy rodzinie była na sprzedaż. Tak z ciekawości, co to za auto? To może być jakaś pierdół typu świece czy przewody albo lewe powietrze. Do mechanika a jak coś poważnego ro rzeczoznawca i cisnąć Janusza o zwrot.
@Def_: Lubisz mówić o sobie co? ja to, ja tamto... Żebyś tak rentgen w oczach miał... i szklaną kule
@mirko_anonim: to wygląda jak problem z przepływką, wypadający zapłon, albo jak napisał @AnalLog dziura w dolocie, sparciała guma, zgnita wtyczka, zgaduj zgadula. Wóz ma 14 lat, nie wszystko da sie sprawdzić czy wszędzie zajrzeć.
@xionze: Dzielę się własnym doświadczeniem, nie wymyślonymi historiami. Wciśnięto mi ""trupa" już dwa razy. Nie zwracałem, bo nie wiedziałem, że mam do tego prawo. Jak nie chcesz rad, to nie pytaj.
@mirko_anonim: czemu do dobrego znajomego mechanika nie pojechałeś na sprawdzenie? Jest szansa że by ci odradził ten samochód. No ale trzeba troszkę wydać kasy
✨️ Autor wpisu (OP): @Def_ @xionze @webdude Na przyszły piątek umówiłem się z mechanikiem/tunerem na diagnozę. Dzwoniłem do sprzedającego, powiedział że przyjął do wiadomości co się dzieje i nie marudził, czeka na diagnozę.
@AnalLog Wśród znajomych/ rodziny tylko jedna osoba sprzedawała samochód, ale niestety, zdecydowanie nie mój budżet. Tak to, wszyscy od lat jeżdżą swoimi autami i nikt nie planuje zamieniać.
✨️ Autor wpisu (OP): @adamsowaanon Najbliższy znajomy mechanik jest 100 km ode mnie. Kupiłem auto kilka miesięcy po przeprowadzce, i nie znam żadnego w okolicy. + Była już godzina 18. Późno, ale ciężko rano oglądać samochód, kiedy ja i sprzedający pracujemy.
Samochód 14 lat, 160k przebiegu, stos faktur serwisowych (wymiany oleju co 10k, filtry wszelakie, naprawy na dobrych częściach i taka dokumentacja sprzed 6 lat). Jazda próbna, wszystko git, nie ma niepokojących znaków. Trasa po zakupie, 30 km jazdy i już coś szarpie przy przyspieszaniu i brak mocy . Dwa dni później, po nagrzaniu trzęsie całym autem na wolnych obrotach. Wspaniale się zaczyna
#motoryzacja #samochody #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Twoje auto nadaje się do zwrotu, jak trzęsie się dwa dni po zakupie, to miało wady ukryte.
@mirko_anonim: to wygląda jak problem z przepływką, wypadający zapłon, albo jak napisał @AnalLog dziura w dolocie, sparciała guma, zgnita wtyczka, zgaduj zgadula. Wóz ma 14 lat, nie wszystko da sie sprawdzić czy wszędzie zajrzeć.
Jest szansa że by ci odradził ten samochód.
No ale trzeba troszkę wydać kasy
@AnalLog Wśród znajomych/ rodziny tylko jedna osoba sprzedawała samochód, ale niestety, zdecydowanie nie mój budżet. Tak to, wszyscy od lat jeżdżą swoimi autami i nikt nie planuje zamieniać.
Auto to golf 6 1.4 TSI
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord