Aktywne Wpisy

ograniczona +158
#slubodpierwszegowejrzenia pa jakiego mam zegarka
źródło: image
Pobierz
Ana77 +10
Jak się oduczyć tego fatalizmu? Mam 34 lata i od lat wydaje mi się, że nic w życiu mnie nie czeka - nic dobrego. W sensie, że już minął czas na ułożsnie sobie życia. Chciałabym mieć ten optymizn, że jeszcze będzie fajnie. Im się jest starszym tym bardziej doskwiera samotność, może dlatego. Właśnie standardowo sobie popłakuje nad swoim życiem i jego bezsensem. W każdym razie mając taki nastrój nawet nie próbuje niczego

Wpis z anonima, ponieważ średnio mam ochotę chwalić się publicznie swoimi problemami zdrowotnymi.
Mieszkam w kraju, w którym służba zdrowia jest tylko teoretyczna. Dlatego jedynym wyjściem dla mnie jest korzystanie z prywatnej opieki zdrowotnej w Polsce. Jak na razie się sprawdza, ale to oznacza że muszę dbać o siebie i nie ignorować żadnych objawów. Nawet tych pozornie błahych. Wiem, że nagłych wypadków nie można całkiem wykluczyć, ale zawsze można minimalizować ryzyko.
Ale ja nie o tym. Zauważyłem u siebie senność po posiłku, szczególnie w przypadku posiłków o wysokim indeksie glikemicznym. Wybieram się niedługo do Polski, więc mogę zahaczyć o endokrynologa. Chciałbym jednak wykonać przed wizytą zestaw badań, tak aby lekarz nie musiał wróżyć z kryształowej kuli. Niestety w Polsce będę tylko około tydzień i nie dam rady najpierw umówić się na pierwszą wizytę, żeby dostać listę badań, potem wykonać te badanie i umówić się na kolejną wizytę. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, powiedzmy na własną rękę, jakie badania muszę wykonać przed wizytą. Hormony tarczycy, glukoza oraz insulina na czco, HB1Ac, HOMA-IR, ferrytyna. Co jeszcze? Warto wykonać krzywą cukrzycową?
#medycyna #zdrowie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi