Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wpis z anonima, ponieważ średnio mam ochotę chwalić się publicznie swoimi problemami zdrowotnymi.

Mieszkam w kraju, w którym służba zdrowia jest tylko teoretyczna. Dlatego jedynym wyjściem dla mnie jest korzystanie z prywatnej opieki zdrowotnej w Polsce. Jak na razie się sprawdza, ale to oznacza że muszę dbać o siebie i nie ignorować żadnych objawów. Nawet tych pozornie błahych. Wiem, że nagłych wypadków nie można całkiem wykluczyć, ale zawsze można minimalizować ryzyko.

Ale ja nie o tym. Zauważyłem u siebie senność po posiłku, szczególnie w przypadku posiłków o wysokim indeksie glikemicznym. Wybieram się niedługo do Polski, więc mogę zahaczyć o endokrynologa. Chciałbym jednak wykonać przed wizytą zestaw badań, tak aby lekarz nie musiał wróżyć z kryształowej kuli. Niestety w Polsce będę tylko około tydzień i nie dam rady najpierw umówić się na pierwszą wizytę, żeby dostać listę badań, potem wykonać te badanie i umówić się na kolejną wizytę. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, powiedzmy na własną rękę, jakie badania muszę wykonać przed wizytą. Hormony tarczycy, glukoza oraz insulina na czco, HB1Ac, HOMA-IR, ferrytyna. Co jeszcze? Warto wykonać krzywą cukrzycową?

#medycyna #zdrowie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach