Aktywne Wpisy

Przemyślenia z d--y:
- 2035r jest realny do przesiadki na EV biorąc pod uwagę tempo rozwoju EV. Samochody elektryczne praktycznie dorównują już spalinowym na trasie a busy na międzynarodówce prawdopodobnie zostaną zamienione na ciężarówki bo i tak unia chce tachografy i bezpieczeństwo a nie przeładowane busy latające 30h bez przerwy dla kierowcy
- EV to nie tylko klimat, to przede wszystkim niezależność od sytuacji geopolitycznej i soczku z dinozaurów którego nie mamy
- Coraz więcej
- 2035r jest realny do przesiadki na EV biorąc pod uwagę tempo rozwoju EV. Samochody elektryczne praktycznie dorównują już spalinowym na trasie a busy na międzynarodówce prawdopodobnie zostaną zamienione na ciężarówki bo i tak unia chce tachografy i bezpieczeństwo a nie przeładowane busy latające 30h bez przerwy dla kierowcy
- EV to nie tylko klimat, to przede wszystkim niezależność od sytuacji geopolitycznej i soczku z dinozaurów którego nie mamy
- Coraz więcej
Traxa +4
Cześć. Pytanie skierowane do kobiet bardziej. :)
Na dniach mam zamiar oświadczyć się dziewczynie. Jak miałem z 8 lat, to na Demotywatorach widziałem jak ktoś otwiera oryginalne kinder-jajko, podmienia zabawkę na pierścionek i trzeba delikatnie podgrzać czeko i połączyć na nowo dwie połówki. Na sreberko też był jakiś sposób. I tak gdyby nic kupić parę jajek i usiąść przy filmie i zajadać czekając na otwarcie tego wlasciwegoo.. nie chce oklepanych wyjazdów nad
Na dniach mam zamiar oświadczyć się dziewczynie. Jak miałem z 8 lat, to na Demotywatorach widziałem jak ktoś otwiera oryginalne kinder-jajko, podmienia zabawkę na pierścionek i trzeba delikatnie podgrzać czeko i połączyć na nowo dwie połówki. Na sreberko też był jakiś sposób. I tak gdyby nic kupić parę jajek i usiąść przy filmie i zajadać czekając na otwarcie tego wlasciwegoo.. nie chce oklepanych wyjazdów nad

Zawsze byłem wolnościowcem. Ale moim zdaniem miarka się przebrała. Nie można normalnie przejechać przez Polskę, żeby nie być tratowanym na drodze, spychanym przez mrugajacego swiatlami sebe w bmw albo mariuszka w służbowej skodzie.
Moja propozycja:
Limity prędkości
Autostrady 120km/h (dla ciężkich 80kmh i bez tolerancji na 10km/h)
Ekspresówki 100kmh bez względu na ilość pasów (tiry 80km/h bez tolerancji na 10km/h)
Pozostałe drogi poza zabudowanym 90kmh (bez znaczenia ilość pasów), dla ciężkich 80kmh bez tolerancji nawet na 10km/h.
I pełno odcinkowych pomiarów prędkości. Na drogach A i S.
Drakonskie mandaty za przekroczenie prędkości o więcej niż 30km/h. Obojętnie gdzie i jak. Kwota ma zwalać z nóg, np nie mniej niż 4000zł.
Ponizej może być jak teraz. Tolerancja 10kmh tylko dla osobówek, tiry mają pilnować 80kmh na sztywno.
Ludzie nie dorośli do takich dróg jakie mamy w Polsce. majtczaki i inni idioci mają obrywać za brawurę, niezależnie od tego kto jest ich tatusiem, ile zarabiają i kogo znają.
Dość mam tego, że po przekroczeniu granicy z południowymi sąsiadami nagle wszyscy są normalni, nikt nie mruga z 200km/h żeby mu uciec, bo hrabia ma Audi i mu się spieszy, nikt nie ośmieli się zamknąć budzika na autostradzie w Czechach czy na Słowacji. A u nas dzicz.
Wiem że to ten 1-2% kierowców, ale to ich trzeba utemperować. Za wszelką cenę. Co myślicie?
#motoryzacja #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
źródło: 0f996f135a69a31d644ccd9114a8e31b38d234f6749d85ae70448f9d4f29f119_1
PobierzNie
- wjazd na skrzyżowanie bez możliwości jego opuszczenia na zielonym świetle - 2000 zł
- przejazd na żółtym świetle - 3000 zł
- uporczywa jazda lewym pasem po zakończeniu manewru wyprzedzania - 3000 zł
- wyprzedzanie z niewielką różnicą prędkości (trzeba doprecyzować co to jest niewielka, chodzi o wyprzedzanie trwające dłużej niż trzeba) - 1500 zł
- jazda lewym pasem z prędkością znacząco niższą niż dozwolony limit - 3000 zł
@mirko_anonim: Dobrze, ale co to ma wspólnego niby z nie byciem wolnościowcem? xD Takich kretynów trzeba j#b@ć jak najbardziej bez oporów, a nie typy co myślą, że kupią sobie jakiegoś gruza najczęściej o oni są panami drogi.