Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej @seratin . Właśnie przeczytałem Twój wpis odnośnie wyłudzenia kasy. Czy mógłbyś wrzucić kiedyś jakiś update co było dalej? Moja mama padła ofiarą podobnego oszustwa i przelała cały (!) swój majatek (300k) komuś za granicę. Policja rozkłada ręce, ma już 2 sprawy sądowe bo nabrała chwilówek i nie spłacała, prawnicy nie umiejąnic doradzić. Wszystko trzymała w tajemnicy zanim nie wszedł sąd. Jesteśmy z siostrą załamani i nie wiemy co dalej robić. Przepraszam, że z anonimowych, ale nie mam konta.
#oszustwo #pieniadze #gorzkiezale

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Moja mama padła ofiarą podobnego oszustwa i przelała cały (!) swój majatek (300k) komuś za granicę.

@mirko_anonim: Za kogo ta osoba sie podała? Japi##dole, piszesz jakieś bajki i ktoś przelewa 300k - nie wiem, czy sie śmiać czy płakać.

Jak doszło do tego, że matka przelała nieznajomemu 300k? Mama zdrowa, czy jak?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
entuzjastyczny-marzyciel-6: Rozumiem wasz ból moja mama kiedyś nabrała się na pomnażanie pieniędzy przez ukraińskich oszustów, oczywiście wszystko w tajemnicy, tak ją zmanipulowali. Też straciła dużą kwotę, sprawcy niewykryci, jeszcze na konto mamy przelewali kase innych oszukanych i natychmiast wyprowadzali na jakieś zagraniczne konta, czyli robili z niej słupa (dzięki oprogramowaniu do zdalnego łączenia się). Do tej pory nie mogę pojąć jak coś takiego się mogło stać i jak trzeba być naiwnym.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Mr_3nKi_ To nie bajka tylko życie. Ludzie, zwłaszcza starsi, są niesamowicie łatwowierni. Nie chcesz wierzyć to nie, proszę tylko żebyś nie ośmieszał ludzi których dotknęła tragedia i zachował swoje komentarze dla siebie.

@ka-lol nie stać nas żeby to spłacić, a do ubezwłasnowolnienia nie ma podstaw, bo matka jest zdrowa. Na razie komornik wchodzi jej na mieszkanie i po zimie (okresie ochronnym) straci wszystko + 60% emerytury.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
terminowy-lider-28: Hej, tu entuzjastyczny marzyciel. U mojej matki też by się tak skończyło i jeszcze by poszła siedzieć za bycie nieświadomym słupem, gdyby nie zgłosiła od razu na policję, bo przecież na jej konto przelewali, korzystali zdalnie z jej komputera i naszego adresu IP... Jakie przeszliśmy w rodzinie zalamanie to nawet nie chce do tego wracac. Do tej pory nie mogę jej wybaczyć tej głupoty i naiwnosci. Nie mam zaufania. Kredyty
  • Odpowiedz