Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Część mirki.

Kupiłem laptopa kilka dni temu w sklepie Komputronik. Zauważyłem, że podczas oglądania choćby YouTube'a, na ekranie pojawiają się taka zielone piksele/niewielkie kreski. Dzieje się tak losowo, może być git przez cały czas aż nagle to się dzieje przez chwilę i wraca do normy. Rozumiem, że jest to jakiś problem z kartą? Zastanawiam się nad oddaniem na serwis tylko jak to zrobić żeby było dobrze? Rękojmia? Gwarancja? Niezgodność towaru z umową? Ktoś doradzi, bo nie ogarniam tych praw za bardzo konsumenta.

#rekojmia #gwarancja #laptopy #komputery #reklamacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: najpierw zainstaluj aktualne sterowniki do karty graficznej ze strony AMD/NVIDIA co tam masz i instalując wybieraj opcję usunięcia poprzednich sterowników

po tym patrz czy dalej się tak dzieje
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dominujący-sędzia-43: @Catmmando

Trochę po sprawdzałem i dzieje się tak jak zalacze tryb nocny/f.lux. Zapauzowalem film na YT i zacząłem jeździć suwakiem zmieniając natężenie tej nocnej pomarańczowej barwy i wówczas się te kreski pojawiają, zazwyczaj na bialym kolorze. Za sterowniki się zabieram w tej chwili.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
dni temu w sklepie Komputronik. Zauważyłem, że podczas oglądania choćby YouTube'a, na ekranie pojawiają się taka zielone piksele/n

@mirko_anonim: Moja rada, to jeżeli okaże się, że to nie jest problem softwareowy, to od razu zwrot 14 dni i zamówienie innego egzemplarza.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dominujący-sędzia-43: @Qlien

A to nie będzie problem jakiś duży? Laptop już 70 godzin łącznie działał - czas pracy dysku i był odpalany 55 razy. Grałem trochę żeby sprawdzić jak się sprawuje i internet głównie. Nie obciążą mnie kosztowo w sensie, że nie zwrócą całości pieniędzy tylko coś tam potrąca? Z zewnątrz raczej wszystko ok. Nic nie zniszczyłem.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To nie ma znaczenia, możesz testować 14 dni 24/7 bez ograniczeń, i jak nic nie uszkodziłeś muszą Ci zwrócić wszystko. To działa na prawie wszystko co się zamawia online, oprócz jakiegoś jedzenia czy leków, co jest dosyć oczywiste. Możesz zwrócić bez podania powodu. Nawet może być jakaś mała rysa z tego co wiem. Chociaż bym dla bezpieczeństwa nie przeciągał dłużej niż 10 dni z wysyłką i wypełnieniem formularza. Mi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Najlepiej zrobic zwrot konsumencki do 14 dni.
Jak kupowalem laptopa to pierwsze 2 odeslalem, bo w jednym zacinala sie klawiatura, a drugi mial smieszne brzmiace glosniki.
Dopiero 3ci byl dobry.

Bym kupil w sklepie stacjonarnym to od rau na starcie bym mial przesrane.
  • Odpowiedz