Aktywne Wpisy

fremmm +7
Ja wystarczy ze se wlacze odszranianie i po 5 min samocjodnocieka woda, a Wy musicie lopatowac skrobaczka swoje smieszne #samochody na wegiel czy tam parowozy xD zal mi Was #motoryzacja
źródło: 20260306_072343
Pobierz
gerwazy-oko +80
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Część mirki.
Kupiłem laptopa kilka dni temu w sklepie Komputronik. Zauważyłem, że podczas oglądania choćby YouTube'a, na ekranie pojawiają się taka zielone piksele/niewielkie kreski. Dzieje się tak losowo, może być git przez cały czas aż nagle to się dzieje przez chwilę i wraca do normy. Rozumiem, że jest to jakiś problem z kartą? Zastanawiam się nad oddaniem na serwis tylko jak to zrobić żeby było dobrze? Rękojmia? Gwarancja? Niezgodność towaru z umową? Ktoś doradzi, bo nie ogarniam tych praw za bardzo konsumenta.
#rekojmia #gwarancja #laptopy #komputery #reklamacja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
po tym patrz czy dalej się tak dzieje
Trochę po sprawdzałem i dzieje się tak jak zalacze tryb nocny/f.lux. Zapauzowalem film na YT i zacząłem jeździć suwakiem zmieniając natężenie tej nocnej pomarańczowej barwy i wówczas się te kreski pojawiają, zazwyczaj na bialym kolorze. Za sterowniki się zabieram w tej chwili.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Moja rada, to jeżeli okaże się, że to nie jest problem softwareowy, to od razu zwrot 14 dni i zamówienie innego egzemplarza.
A to nie będzie problem jakiś duży? Laptop już 70 godzin łącznie działał - czas pracy dysku i był odpalany 55 razy. Grałem trochę żeby sprawdzić jak się sprawuje i internet głównie. Nie obciążą mnie kosztowo w sensie, że nie zwrócą całości pieniędzy tylko coś tam potrąca? Z zewnątrz raczej wszystko ok. Nic nie zniszczyłem.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
Jak kupowalem laptopa to pierwsze 2 odeslalem, bo w jednym zacinala sie klawiatura, a drugi mial smieszne brzmiace glosniki.
Dopiero 3ci byl dobry.
Bym kupil w sklepie stacjonarnym to od rau na starcie bym mial przesrane.