Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Da się usunąć uwagę z dziennika elektronicznego librus?

W skrócie, mój brat otrzymał uwagę za domniemane zniszczenie butów kolegi (za pare stów xdd) Jego matka wzburzona sytuacją wdała się w głośną polemikę, robiąc z tego wielką awanturę. Chodziła do dyrki itp. Dziś jednak okazało się, że wszystko zostało zarejestrowane przez kamerę i to dzieciak sam sobie zniszczył buty, obwiniając kilka osób, w tym mojego brata.

I teraz nauczycielka powiedziała, że tej uwagi się nie da usunąć. To prawda?

#szkola #podbaza #podstawowka #librus

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Da się usunąć uwagę z dziennika elektroniczne...

źródło: YlKL8jyaHSkJwQ2

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Tak to prawda, uwaga ta zostaje już z bratem na zawsze. Przyszły pracodawca również będzie miał wgląd do tego i będzie mógł zobaczyć, że Twój brat zniszczył komuś buty. Także potencjalne zatrudnienie np. w CCC będzie mocno ograniczone.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Ja wiem, że praktyka szkolna jest taka, że "uwaga w dzienniku" jest formą kary, że je się podlicza i sama ich ilość bywa podstawą do wyciągania konsekwencji - ale tak w teorii, z punktu widzenia koncepcji - "uwagi o zachowaniach uczniów" mają być przede wszystkim informacją dla kolejnych nauczycieli o uczniu, aby lepiej wiedzieli z kim mają do czynienia, i mogli np. dostosować metody nauczania do ucznia.

Niestety, praktyka jest
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Ale tutaj chodzi o zwykłe zachowaniu podstawowych zasad przyzwoitości i nie szarganiu czyjegoś dobrego imienia, więc nie wiem co ma na celu twoje śmieszkowanie z poważnej sytuacji jak ktoś robi patologie z mojego brata

W szczególności, że sam określasz osoby, które piszą złośliwe uwagi, mianem 'skur###nów', a jednocześnie w swoich komentarzach również przejawiasz osobistą złośliwość ubliżając mojemu bratu, że nie znajdzie pracy nawet w ccc przez tą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Jakbyś zamiast stalkowania mojego profilu ogarnął termin ironia i poszukał odpowiedzi na swoje pytanie samodzielnie to już byś wiedział;) W każdej szkole korzystającej z Librusa jest moduł "uwagi ucznia", sama nauczycielka faktycznie nie może obecnie tego usunąć. Ale może to zrobić szkolny administrator dziennika elektronicznego, który znajduje się w każdej placówce i wyznaczany jest przez dyrektora. Skoro znasz już odpowiedź na swoje pytanie to teraz tylko wygoogluj termin sarkazm i
  • Odpowiedz