Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mieszkam obecnie w Krakowie, około 8 lat, pracuję zdalnie chodząc 1 dzień w tygodniu do biura. Pracę mam w dużej mierze zdalną, aczkolwiek w biurze muszę się pojawiać 1-2 razy na tydzień.

Generalnie rzecz biorąc, miasto mi się znudziło, przytłacza mnie ilość ludzi wszędzie, począwszy od Biedronki gdzieś w Nowej Hucie a skończywszy na kawiarni na rynku, lub poczcie lub standardowej przychodni zdrowia. Ludzi w Krakowie jest wszędzie pełno, tramwaje są zatłoczone, ścieżki rowerowe w lecie też. Strasznie mnie to wkr--a, pewnie w związku z tym, że już 35 lat na karku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dodatkowo ceny nieruchomości też są wysokie, nie przekonuje mnie za bardzo inwestycja w drugie mieszkanie w Krakowie.

I teraz pytanie, skoro mogę sobie pozwolić na pracę w 80% zdalną, gdzie w pobliżu Krakowa mogę się przeprowadzić żeby mieć względny spokój i dobry dojazd do Krakowa?

#krakow #nieruchomosci #mieszkanie #dom

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Polecam Myślenice, poza okolicami dworca mniejszy ruch, dużo sklepów, Zarabie, znajdziesz praktycznie wszystko, nawet basen, strzelnicę i wyciąg narciarski, dojazd Zakopianką.....
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W obrębie linii kolejkowej wg mnie najlepiej
- Skawina ma tansze mieszkania, wybudowali linie kolejową do Krk
- Wieliczka
- Do Niepołomic też ponoć ma być
- powoli oddają obwodnice pólnocną

Jak chcesz większe zadupia to na wschód jest Bochnia, a na zachód Chrzanów i Oświęcim ( ͡° ͜ʖ ͡°) [1h pociągiem rano]
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Beskid wyspowy :) ja mieszkam w praktyce w lesie. Raz w tygodniu do biura. Tylko w zimie jest lekki bigos, jak nas zasypie to godzinka odśnieżania. Aaa i godzina dojazdu do biura
  • Odpowiedz
mirek pyta o spokój, bo w-----a go miejski zgiełk, a wy mu polecacie jakieś Tarnowy, Bochnie i Skawiny, czyli skondensowane na mniejszej powierzchni wszystkie wady dużego miasta, ale bez jego zalet, gratulacje xD.
  • Odpowiedz