Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jeżeli miałbym powiedzieć co jest nie tak z dzisiejszym światem i socjal mediami i dlaczego naświecie jest coraz gorzej, to wskazałbym na ten wpis i fakt, że jest tak wyplusowany:

https://wykop.pl/wpis/79197559/witam-serdecznie-w-ten-niedzielny-bardzo-wczesny-p

Mam internet od 1995roku i praktycznie całe dorosłe życie siedziałem na różnych forach, głównie po to aby uciec od ludzi co gardzili nerdami i intelektualistami.
I od jakichś 15 lat ci ludzie od których uciekałem w internet zaczęli zalewać internet swoimi przemyśleniami i historiami od których inteligentni ludzie uciekali.
Kiedyś na "socjal mediach"(zanim jeszcze socjal mediami zostały nazwane) były ciekawostki ze świata nauki, historie ludzi, którzy coś osiągneli czy przezwyciężyli jakies problemy.

Dzisiaj? Mamy historie pracownika stacji benzynowej czy tirowca. Chciałbym napisać, że nie umniejszam ich roli w społeczeństwie, bo są potrzebni jak wszystkie trybiki w maszynie. Ale jakie ciekawe przemyślenia może przekazać ludzkości pracownik stacji benzynowej czy keirowca tira? Oni są w tym miejscu, w którym są ponieważn nie są to bystrzy ludzie, których powinno się słuchać i których życiem powinno się interesować.
A jednak mamy 21 wiek i mamy zalew internetu przez taki badziew. Przez historie ludzi przeciętnych albo i poniżej przeciętnych, którzy produkują się masowo, przedstawiają swoje mądrości jak np. taki jeden bezrobotny rencista, który w życiu nigdzie nie pracował i spamuje tag polityka dzień w dzień swoimi ideami jak naprawić świat. I to wszystko jest plusowane przez innych im podobnych ludzi z lewej strony krzywej gaussa wykresu IQ. Czym to się różni od "trudnych spraw" czy innego badziewia nastawionego na tępą rozrywkę dla ciemnej masy? Niczym.
Już ciężko znaleźć na socjal mediach ciekawostki techniczne, naukowe czy jakieś intelektualne fizlozoficzne dyskusje oprate o logikę(oczywiście dalej istnieją takie miejsca zepchnięte w swój kąt, tak jak to było przed erą internetu, gdzie ci ludzie zepchnięci byli do internetu). Zostało tylko fameMMA czy inne patostreamy i historie bramkara z klubu nocnego, historie przestępców jak Masa co "rozmawiają o życiu" z właścicielami dużych serwisów internetowych czy wpisy o pracy na stacji benzynowej.

A nad tym jeszcze pojawiają się politycy, którzy szukają trendów i podłapują najniższy mianownik jako bazę swoich działań bo daje to dużo plusów, więc daje im to dużą bazę wyborców. I tak cały świat stacza się i stacza coraz bardziej, bo coraz bardziej słucha się niższych warstw i ich pomysłów.

#zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim w skrócie: pracownik stacji benzynowej ma zawód jak większość z młodych ludzi, ma przemyślenia i teorie jak zwykły człowiek- dlatego jego wpisy są tak chętnie czytanie, bo brakuje nam kontaktu Z NORMALNYMI, ZWYKŁYMI ZNAJOMYMI
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: internet tworzą ludzie, więc jak 60% ludzi lubi fame MMA to tez 60% internetu będzie tym z------e. Przecież to logiczne. Kiedyś do neta miały dostęp tylko osoby które ogarniamy technicznie więc nic dziwnego że i internet był pod nich.
Jedyna możliwość to tworzyć miejsca dla ludzi takich jak ty, jakieś fora czy coś, z formą weryfikacji żeby się drugi facebook nei zrobił, ale jest szansa że zrobi się z
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): O i widać, uderz w stół a nożyce się odezwą.
Nie nie jestem wybitnym intelektualistą, chociaż na tle dzisiejszego internetu to jestem pewnie filozofem porównywalnym z Sokratesem czy Platonem, chociażby z samego faktu, że przeczytałem kilka dzieł Platona i innych filozofów.
Ale zdecydowanie jestem ponad oglądanie patostreamów czy famemma. I dawny internet też był ponad to zanim się zalęgło w nim coś takiego jak @kukold (sam nick pokazuje
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @komakow
Internetu nie tworzy 60% społeczeństwa. Wg statystyk w internecie treści tworzy 10% użytkowników internetu, z czego tylko 1% tworzy coś oryginalnego, reszta to kopiowanie i komentarze do tego 1%.
Więc internetu nie tworza ludzie, internet tworzą osoby siedzące w nim 24/7 jak chociazby jeden z edytorów wikipedii co edytował po 100 artykułów dziennie.
Dorzuć do tego farmy troli, zwłaszcza politycznych, oraz boty i scamerów i okazuje się, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: uwaga wykopki, mamy tutaj freethinkera przekonanego o swojej zajebistości na tle internetowego plebsu, który nic nie wie i nic nie rozumie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Być może nie masz w swoim otoczeniu osób, które by cię uświadomiły. Być może wszystkich już zraziłeś swoim charakterem i arogancją (nie masz zbyt wielu kolegów, co?), ale patrząc jak plujesz jadem na wszystkich sugeruję poważnie pomyśleć o terapii. Nie,
  • Odpowiedz
Ale jakie ciekawe przemyślenia może przekazać ludzkości pracownik stacji benzynowej czy keirowca tira? Oni są w tym miejscu, w którym są ponieważn nie są to bystrzy ludzie, których powinno się słuchać i których życiem powinno się interesować.

@mirko_anonim: Ciekawe jakie przemyślenia może mieć pracownik urzędu patentowego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim kurka , typie. postujesz na wykop.pl zastanów się nad swoim życiem, chcesz być zdrowym na umyśle mężczyzna z zasobami intelektu a jesteś spamerem jak każdy z nas, tyle że jak widać my się cieszymy z treści jakie czytamy a ty się nimi dusisz, jeśli nie możesz tego czytać to może czas na odwyk od internetu? A nie czytasz i się irytujesz. Na co ci to?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Niesamowite, że po dwóch tygodniach zamiast skorzystać z konkretnego forum tematycznego związanego z Twoimi zainteresowaniami, wybrałeś mirkobloga. Zastanów się, czy jesteś zadowolony z tego, jakie masz priorytety. Jeśli podjąłeś decyzję o odwyku, oznacza to, że dostrzegasz jakiś problem. Postaraj się nad tym popracować i zmienić swoje podejście.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie chcę Cię zbyt brutalnie z bańki wyciągnąć, ale Twój wysryw, którego nie miałeś nawet jaj wysłać ze swojego konta, jest znacznie bardziej nudny niż historie gościa ze stacji benzynowej. Taki z Ciebie wielki intelektualista, w lustrze jak sam napisałeś widzisz Platona, że zamiast przeznaczyć czas na coś ciekawego, czy dodać jakiś interesujący wpis na którymś z tagów to wolałeś wyrzygać taki bullshit. Wyszedłeś tylko na memicznego freethinkera.
  • Odpowiedz
I od jakichś 15 lat ci ludzie od których uciekałem w internet zaczęli zalewać internet swoimi przemyśleniami i historiami od których inteligentni ludzie uciekali.

Kiedyś na "socjal mediach"(zanim jeszcze socjal mediami zostały nazwane) były ciekawostki ze świata nauki, historie ludzi, którzy coś osiągneli czy przezwyciężyli jakies problemy.

@mirko_anonim: To prawda, ale narzekasz na to że platformy zostały opanowane przez normictwo na platformie opanowanej przez normictwo ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz