Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
mam już dość #rozowepaski z #tinder
jestem 35 letnim gościem szukajacym stałego #zwiazki Ostatnio spotykałem się (może to za duże słowo) z pewna uroczą 30 lvl kobietą, która odpowiadała osobowością oraz wyglądem. Coś tam gadalismy na 3 randce o naszych planach na przyszłość. Powiedziałem zgodnie z prawdą, że docelowo interesuje mnie założenie rodziny. Ona powiedziała, że też celuje w coś poważnego, wydawało mi się, że jest ok i zgadzamy sie co do naszych planów. Na pożegnanie długi przytulasek i pocałunek pod klatka jej bloku, no wszystko fajnie.

Następnego dnia napisała mi na whatsapp, że takie mówienie wprost, o małżeństwie i dzieciach to dla niej redflag bo ona ma unikajacy styl przywiązania. Powiedziałem, że ok rozumiem nie będę narzucał jej szybkiego tempa relacji i to jest coś co mnie interesuje DOCELOWO, a nie ślub i ciążą w ciągu roku. Dam jej czas i przestrzeń, podziękowałem za podzielenie się swoimi emocjami.
Rozmowa jednak od tego momentu już siadła, a następnego dnia mnie zablokowała po napisaniu, że ona straciła do mnie wszelkie emocje.

nie wiem ja już wymiekam, skasowałem konto i robię sobie przerwę parę miesięcy od szukania...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

nie wiem ja już wymiekam, skasowałem konto i robię sobie przerwę parę miesięcy od szukania...

Wrócisz za parę miesięcy, a ona dalej będzie siedzieć na tym Tinderze, szukając swojego księciunia z bajki. Teraz czujesz rozczarowanie, ale za chwilę odetchniesz z ulgą, że nie zmarnowała Ci więcej czasu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: spoko że miała na tyle samoświadomości, że wie, że ma taki styl przywiązania, ale nie apoko, że nic w związku z tym nie robi.
Bo to nie jest domyślny styl, jaki powinien mieć dibrze funkcjonujący człowiek, zdolny do stworzenia zdrowego związku.
To jest efekt pewnie jakichś doświadczeń z przeszłości i tego że nauczyła się w taki sposób z nimi radzić.
Ale to jej odpowiedzialność, żeby nauczyć się z tym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim no i twoje szczęście, że się wyniosła, zanim się zaangażowałeś. Jej styl przywiązania to red flag, nad którym powinna pracować, a nie Twoja informacja o planach na przyszłośc.

O ile to są ogólne założenia, a nie wędrówka przed ołtarz z obiektem spotkania, to jak dla mnie warto o tym wspomnieć nawet na pierwszej randce. Po co marnować swój czas, jeśli się w takich planach ludzie rozjeżdżają? Jedni chcą dzieci, inni
  • Odpowiedz
@mirko_anonim chwila. Czyli dziewczyna dąży do założenia rodziny i ma unikający styl przywiązania a jednocześnie mimo to zadaje pytanie, które wie, że odsieje od niej pasujących do niej pod tym względem kandydatów i pozostawi tych niepasujących? Jaki to ma sens?
Poza tym, z tego co kojarzę, to sposobem na poradzenie sobie z własnym niezdrowym stylem przywiązania (poza terapią) jest właśnie relacja, która jest zdrowa, dobra.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jesteś racjonalny chłop, bo rozmawiasz o przyszłości przed podjęciem poważnych decyzji. A Julki lubią wariatów, by 3 lata po ślubie dziwić się, że on chce mieć dzieci albo ona ma siedzie w domu i sprzątac (lub na odwrót on chce by pracowała zawodowo a nie siedziała w domu). Rób swoje. Trafisz kiedyś na właściwą kobietę.
  • Odpowiedz