✨️ Obserwuj #mirkoanonim mam już dość #rozowepaski z #tinder jestem 35 letnim gościem szukajacym stałego #zwiazki Ostatnio spotykałem się (może to za duże słowo) z pewna uroczą 30 lvl kobietą, która odpowiadała osobowością oraz wyglądem. Coś tam gadalismy na 3 randce o naszych planach na przyszłość. Powiedziałem zgodnie z prawdą, że docelowo interesuje mnie założenie rodziny. Ona powiedziała, że też celuje w coś poważnego, wydawało mi się, że jest ok i zgadzamy sie co do naszych planów. Na pożegnanie długi przytulasek i pocałunek pod klatka jej bloku, no wszystko fajnie.
Następnego dnia napisała mi na whatsapp, że takie mówienie wprost, o małżeństwie i dzieciach to dla niej redflag bo ona ma unikajacy styl przywiązania. Powiedziałem, że ok rozumiem nie będę narzucał jej szybkiego tempa relacji i to jest coś co mnie interesuje DOCELOWO, a nie ślub i ciążą w ciągu roku. Dam jej czas i przestrzeń, podziękowałem za podzielenie się swoimi emocjami. Rozmowa jednak od tego momentu już siadła, a następnego dnia mnie zablokowała po napisaniu, że ona straciła do mnie wszelkie emocje.
nie wiem ja już wymiekam, skasowałem konto i robię sobie przerwę parę miesięcy od szukania...
nie wiem ja już wymiekam, skasowałem konto i robię sobie przerwę parę miesięcy od szukania...
Wrócisz za parę miesięcy, a ona dalej będzie siedzieć na tym Tinderze, szukając swojego księciunia z bajki. Teraz czujesz rozczarowanie, ale za chwilę odetchniesz z ulgą, że nie zmarnowała Ci więcej czasu.
@mirko_anonim: spoko że miała na tyle samoświadomości, że wie, że ma taki styl przywiązania, ale nie apoko, że nic w związku z tym nie robi. Bo to nie jest domyślny styl, jaki powinien mieć dibrze funkcjonujący człowiek, zdolny do stworzenia zdrowego związku. To jest efekt pewnie jakichś doświadczeń z przeszłości i tego że nauczyła się w taki sposób z nimi radzić. Ale to jej odpowiedzialność, żeby nauczyć się z tym
@mirko_anonim no i twoje szczęście, że się wyniosła, zanim się zaangażowałeś. Jej styl przywiązania to red flag, nad którym powinna pracować, a nie Twoja informacja o planach na przyszłośc.
O ile to są ogólne założenia, a nie wędrówka przed ołtarz z obiektem spotkania, to jak dla mnie warto o tym wspomnieć nawet na pierwszej randce. Po co marnować swój czas, jeśli się w takich planach ludzie rozjeżdżają? Jedni chcą dzieci, inni
@mirko_anonim chwila. Czyli dziewczyna dąży do założenia rodziny i ma unikający styl przywiązania a jednocześnie mimo to zadaje pytanie, które wie, że odsieje od niej pasujących do niej pod tym względem kandydatów i pozostawi tych niepasujących? Jaki to ma sens? Poza tym, z tego co kojarzę, to sposobem na poradzenie sobie z własnym niezdrowym stylem przywiązania (poza terapią) jest właśnie relacja, która jest zdrowa, dobra.
@mirko_anonim jesteś racjonalny chłop, bo rozmawiasz o przyszłości przed podjęciem poważnych decyzji. A Julki lubią wariatów, by 3 lata po ślubie dziwić się, że on chce mieć dzieci albo ona ma siedzie w domu i sprzątac (lub na odwrót on chce by pracowała zawodowo a nie siedziała w domu). Rób swoje. Trafisz kiedyś na właściwą kobietę.
mam już dość #rozowepaski z #tinder
jestem 35 letnim gościem szukajacym stałego #zwiazki Ostatnio spotykałem się (może to za duże słowo) z pewna uroczą 30 lvl kobietą, która odpowiadała osobowością oraz wyglądem. Coś tam gadalismy na 3 randce o naszych planach na przyszłość. Powiedziałem zgodnie z prawdą, że docelowo interesuje mnie założenie rodziny. Ona powiedziała, że też celuje w coś poważnego, wydawało mi się, że jest ok i zgadzamy sie co do naszych planów. Na pożegnanie długi przytulasek i pocałunek pod klatka jej bloku, no wszystko fajnie.
Następnego dnia napisała mi na whatsapp, że takie mówienie wprost, o małżeństwie i dzieciach to dla niej redflag bo ona ma unikajacy styl przywiązania. Powiedziałem, że ok rozumiem nie będę narzucał jej szybkiego tempa relacji i to jest coś co mnie interesuje DOCELOWO, a nie ślub i ciążą w ciągu roku. Dam jej czas i przestrzeń, podziękowałem za podzielenie się swoimi emocjami.
Rozmowa jednak od tego momentu już siadła, a następnego dnia mnie zablokowała po napisaniu, że ona straciła do mnie wszelkie emocje.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Komentarz usunięty przez moderatora
Wrócisz za parę miesięcy, a ona dalej będzie siedzieć na tym Tinderze, szukając swojego księciunia z bajki. Teraz czujesz rozczarowanie, ale za chwilę odetchniesz z ulgą, że nie zmarnowała Ci więcej czasu.
Komentarz usunięty przez moderatora
@xGrahir: Dzwonił 1990 rok, chce odzyskać swoje poglądy xD
Bo to nie jest domyślny styl, jaki powinien mieć dibrze funkcjonujący człowiek, zdolny do stworzenia zdrowego związku.
To jest efekt pewnie jakichś doświadczeń z przeszłości i tego że nauczyła się w taki sposób z nimi radzić.
Ale to jej odpowiedzialność, żeby nauczyć się z tym
O ile to są ogólne założenia, a nie wędrówka przed ołtarz z obiektem spotkania, to jak dla mnie warto o tym wspomnieć nawet na pierwszej randce. Po co marnować swój czas, jeśli się w takich planach ludzie rozjeżdżają? Jedni chcą dzieci, inni
@mirko_anonim: ja p------e, na pewno chodzi chodziła na terapię lub interesuje się psychologia. To potężny redflag, wręcz redlight
Poza tym, z tego co kojarzę, to sposobem na poradzenie sobie z własnym niezdrowym stylem przywiązania (poza terapią) jest właśnie relacja, która jest zdrowa, dobra.
@mirko_anonim: mam unikający styl przywiązania i to tak nie działa.