✨️ Obserwuj #mirkoanonim #antykoncepcja #zwiazki #logikarozwychpaskow Mam 27 lat, biorę tabelki antykoncepcyjne od 7-8 lat. Chciałabym odstawić tabletki - aby organizm wrócił do równowagi, a za jakieś pół-rok działać w kierunku ciąży. Czego mogę spodziewać się po odstawieniu po wielu latach brania tabletek? Boję się tendencji do dram i huśtawek nastroju, może losowych bóli brzucha. Może któraś odstawiała po kilku latach i jest w stanie powiedzieć czy coś nieoczekiwanego się wydarzyło? Będę rozmawiać z ginekologiem o zagrożeniach, ale wolę popytać bo niejednokrotnie informacje z gabinetu rozjeżdżały się z doświadczeniami.
@mirko_anonim: przechodziłam to całkiem niedawno, dokładnie rok temu odstawiłam tabletki po 10latach stosowania niemal bez większych przerw. Na początku było wszystko ok, natomiast po 2-3 miesiącach zaczęło się, dostałam okropnego trądziku, włosy zaczęły mi lecieć garściami. Na szczęście nie powróciły bolesne okresy z czasu nastoletniego, wręcz przeciwnie okres miałam bardzo skąpy. Z zajściem w ciąże 9-10 msc po odstawieniu nie miałam problemu :)
@mirko_anonim odstawiłam z dnia na dzień po roku brania, mam mega huśtawki nastrojów, okropne bóle brzucha- głównie z ich powodu i krwawień zaczęłam brać antykoncepcję. Dwa lata szukałam odpowiednich tabletek, używałam też plastry ale te tabletki które brałam ostatni rok były zbawieniem na wszystkie dolegliwości. Tylko że ja jestem po dwóch ciążach. Więc to też może być inaczej. Mówią że rok się hormony normują. Czekam na pierwszy okres, zobaczymy jak to
przykładny-społecznik-15: Ja brałam 9 lat i odstawienie przyniosło same plusy - schudnięcie, wzrost libido (na tabletkach ujemne), lepsze samopoczucie.
Z minusów to tylko duży trądzik na żuchwie tak z 3-4 miesiące po odstawieniu, trwał jakieś kilka miesięcy ale udało sie pozbyć gdy organizm wrócił do normy.
Czego mogę spodziewać się po odstawieniu po wielu latach brania tabletek?
@mirko_anonim: że twój beciakowy partner przestanie być wystarczający i zmienisz preferencje na jak najlepszych dostarczycieli genów dla dziecka (chadów)
#antykoncepcja #zwiazki #logikarozwychpaskow
Mam 27 lat, biorę tabelki antykoncepcyjne od 7-8 lat. Chciałabym odstawić tabletki - aby organizm wrócił do równowagi, a za jakieś pół-rok działać w kierunku ciąży.
Czego mogę spodziewać się po odstawieniu po wielu latach brania tabletek?
Boję się tendencji do dram i huśtawek nastroju, może losowych bóli brzucha. Może któraś odstawiała po kilku latach i jest w stanie powiedzieć czy coś nieoczekiwanego się wydarzyło? Będę rozmawiać z ginekologiem o zagrożeniach, ale wolę popytać bo niejednokrotnie informacje z gabinetu rozjeżdżały się z doświadczeniami.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Tylko że ja jestem po dwóch ciążach. Więc to też może być inaczej.
Mówią że rok się hormony normują. Czekam na pierwszy okres, zobaczymy jak to
Z minusów to tylko duży trądzik na żuchwie tak z 3-4 miesiące po odstawieniu, trwał jakieś kilka miesięcy ale udało sie pozbyć gdy organizm wrócił do normy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
@mirko_anonim: że twój beciakowy partner przestanie być wystarczający i zmienisz preferencje na jak najlepszych dostarczycieli genów dla dziecka (chadów)