Aktywne Wpisy

CerealExperiment +13
Chciałbym się tu znaleść
źródło: 1000009036
Pobierz
pawelswd +27
#primemma Chyba się popłacze ze śmiechu xDDDD Jacula po 7 latach bycia we frikach wreszcie wpadł na oczywisty pomysł, żeby sobie założyć kanał co powinien mieć od minimum 5 lat xd. Przecież donejty by cały czas leciały na takich strimach gdzie pije sok Cymes i opowiada jakieś brednie o Legii Cudzoziemskiej, influ, polityce i Nawrockim xdd Prawda jest taka, że gościu od dawna mógł swoją postać monetyzować w internecie nie
źródło: 0d2d4c80ffe7675e3b968205c28c86d08115aafc588b440273d9966934c883a3
Pobierz

Mirasy od #pieniadze i #inflacja .
Jeśli w 2018r zarabiałem 12 tysięcy na rękę.
ile w 2025r musiałbym zarabiać, żeby stać mnie było na takie same rzeczy?
#pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Niemniej, w rzeczywistości różne towary różnie zmieniały cenę(niektóre zupełnie inaczej niż inflacja), więc dokładnie nie da się wyliczyć.
@Fattek trafnie zauważyłeś, że inflacja konsumencka liczona jest dla bardzo specyficznego koszyka dóbr. Generalnie im lepiej zarabiasz tym mniej Cię boli cena prądu, ogrzewania czy jedzenia, a to te dobra są podatne na inflację.
Post stricte do wygadania się, nie szukam rad. Mój mąż odkąd go znam miał problemy ze wstawaniem, moim zdaniem brakowało mu dyscypliny, ale on zawsze twierdził ze to jest niezależne. Nieważne czy do pracy miał na 6 czy na 12, czy miał do niej 5 km czy 100 metrów - wiecznie spóźniony, wiecznie wstawał na ostatnią