Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Medicover czy Luxmed? Pakiet elite+ vs kompleksowy w wersjach bez doplat. Od lokalizacji abstrachujemy (default city). Na jakie sztuczki zwrocic uwage? Na papierze oba pakiety wymaksowane, medicover nieznacznie tańszy. Co mowia specjalisci?

#luxmed #medicover #zdrowie #medycyna #mampytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim nie pomogę ale zastanawiałam się nad pakietami ale koleżanki mówiły, że teraz kolejki są i tam więc wybrałam po prostu niszową przychodnie pod miastem i przyjmują mnie nawet tego samego dnia w szczycie chorobowym na nfz, jeśli chodzi o zwykła przychodnie to polecam takie rozwiązanie, nie wiem jak wygląda ze specjalistami
  • Odpowiedz
@mirko_anonim to też zależy do czego potrzebujecie. Byliśmy tu i tu i szału nie ma szczerze mówiąc. Od lat jestesmy w medicover. Jakość spadła. Kiedyś będąc pacjentem czułeś się jak klient VIP, a teraz to bardziej jak państwowa przychodnia. Terminów często brak. Ciężko o bardzo dobrych specjalistów, jak już są to ciężko się dopchnąć, potem okazuje się, że lepsi i tak idą na prywatę a zostają tam Ci do których prywatnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w medicover trudniej dostać się do specjalisty niż na nfz.
Chcesz się umówić do wybranego lekarza? brak terminów.
to poproszę jakiś dalszy termin, zaczekam.
ale nie ma jeszcze grafiku dalej.
a kiedy będzie ten grafik?
nie wiadomo, trzeba sprawdzać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jestem od paru lat w medicoverze. porównania nie mam.

generalnie mam wrażenie, że te sieciówki się nauczyły od nfz i specjalista w pakiecie jest za miesiąc-dwa, ale jak dopłacisz, to będzie dzisiaj lub jutro.

warto też sprawdzić jakieś detale, co to za specjalistów masz w pakiecie. u mnie jest np ortopeda, ale okazało się, że z wyłączeniem bólu pleców i jak mi dali skierowanie do poradni bólu pleców, to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja raz z pracy miałem opiekę z Signal Iduna, chyba najlepszy pakiet, jaki miałem. W ramach pakietu można umawiać się do Centrum Medyczne Damiana oraz Enel-Med, tak to przynajmniej wyglądało w Warszawie, nie wiem jak w innych miastach.
  • Odpowiedz