✨️ Obserwuj #mirkoanonim Pięknie wymiotło tych wszystkich z tagu, którzy chcieli podwyżek stóp procentowych. Czyżby layoffy doszły do ich branż? Wielcy analitycy, a już przepadli. Nie sądzę, że kupili, prędzej robotę stracili. #nieruchomosci #gielda #programista15k
Ja nie podpisałem, ale cały czas siedzę w stabilnej firmie i dostaję podwyżki rok do roku, sporawe. W tym roku też się spodziewam. Też chcę podwyżek stóp i niskiej inflacji, a o co chodzi?
@mirko_anonim: normalnie prawie jakby realne stopy procentowe były obecnie na poziomie +1,5/2% a nie -10% inna kwestia że nie należy ich przedwcześnie obniżać
@mirko_anonim: przecież to co najwyzej ich rodzice robotę stracili. To sa dzieciaki lub trolle. Nie wierzę, zeby ktos dorosły, świadomy konsekwencji kryzysu chciałby do niego doprowadzić.
@mirko_anonim: Jak duży jest procentowo eksport usług IT z PL na zachód i czy ważniejsze nie są dla nas stopy w USA i EU niż w PL w kontekscie zwolnień i podwyżek w IT?
@mirko_anonim: Czesi obcięli stopy do 4 punktów procentowych w listopadzie. My dalej trzymamy na 5,75. Czyli jest dokładnie jak mówiono, podwyższenie ich szybciej i na wyższym poziomie spowodowało, że teraz szybciej można je redukować.
Pięknie wymiotło tych wszystkich z tagu, którzy chcieli podwyżek stóp procentowych. Czyżby layoffy doszły do ich branż? Wielcy analitycy, a już przepadli. Nie sądzę, że kupili, prędzej robotę stracili. #nieruchomosci #gielda #programista15k
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Jakiś problem?
@Krzewiciel_prawdy:
Ja nie podpisałem, ale cały czas siedzę w stabilnej firmie i dostaję podwyżki rok do roku, sporawe. W tym roku też się spodziewam. Też chcę podwyżek stóp i niskiej inflacji, a o co chodzi?
inna kwestia że nie należy ich przedwcześnie obniżać