Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak głupim pomysłem jest ponowne wejście w związek z osobą z która rozstaliśmy się jakieś 13-14 lat temu. Oboje z czystą kartą, po kilkuletnich związkach, oboje od kilku miesięcy single. Jakoś trochę ponad miesiąc temu zgadaliśmy się pierwszy raz od lat na insta. Ogólnie wiadomo nie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki etc, ale tutaj minęło kilka dobrych lat, sporo zmieniło się w życiach po obu stronach.
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: na początku tego roku odezwała się do mnie była po jakiś 9 latach (zero kontaktu przez ten czas). Coś tam gadała że po rozstaniu (ja zerwałem) nie poznała już nikogo później takiego jak ja i takie tam. Finalnie wyszło że a) chodziło jej o jedno i to nie był wcale mój charakter, b) podejrzewam że związek z tym miało to że dość mocno dociąłem się ostatnimi czasy jak chodzi
  • Odpowiedz
Jak głupim pomysłem jest ponowne wejście w związek z osobą z która rozstaliśmy się jakieś 13-14 lat temu. Oboje z czystą kartą, po kilkuletnich związkach

@mirko_anonim: Problem jest taki, że tutaj absolutnie nie ma czystej karty bo byliście już ze sobą w związku.
  • Odpowiedz
a czemu ja pogoniles 9 lat temu? Zapomniała?

@KrowkaAtomowka: zerwałem i zasadniczo od razu byłem z inną, bardzo ciężko to wtedy zniosła. No ale przez te lata nie znalazła u nikogo tego co było u mnie. Nawiązuje dość głębokie relacje, ale przez unikowy styl przywiązania potrafię je dość skutecznie ucinać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Jak coś do niej czujesz, wydaje się w porządku, szczerą rozmowa można wiele zdziałać. A takie gadanie, że nie wchodzi się 2x do tej samej wody to mocno naciągane. Równie dobrze, można pod to podpiąć nie wracanie do firmy skąd się odeszło, nie wiem nie zagranie dla drużyny piłkarskiej z której się odeszło, a jednak ludzie wracają i jest często dobrze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: do mnie też rok temu odezwała się była sprzed 15 lat, po pisaniu z nią przez kilka dni przypomniałem sobie czemu się z nią rozstałem i jeszcze bardziej upewniłem się, że to była dobra decyzja
  • Odpowiedz
@mirko_anonim No i tu właśnie pasuje to powiedzenie o rzece. Wszystko płynie, nie jesteście już tymi samymi ludźmi.
Jeśli nie było zdrady, kwasów przy rozstaniu itp to nie pytaj tutaj tylko sam rozważ czy jest sens w to brnąć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z jakiegoś powodu się rozstaliście. Nie bądź ciotą i nie pozwól, by rozmyte wspomnienia tych znikomych dobrych chwil przesłoniły Ci oczy. Czas zrobił swoje i wiele wspomnień albo zatarł lub pozmieniał na tyle, że różnią się od tego co było faktycznie.
Związek zakończył się z jakiegoś powodu i jeśli chcesz trzeźwo na to spojrzeć, to przypomnij sobie ten powód oraz te złe chwile w relacji. Szybko otrzeźwiejesz.

@Ghalard
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Atreyu: to akurat ja odezwałem się do niej, wyszło że ostatnie lata mieliśmy podobne, niby miała być stabilizacja, ślub niedługo i nagle elo. W podobnym okresie nawet rozstaliśmy się ze swoimi partnerami.

@Cztero0404: czysta karta to brak ślubów i dzieci z poprzednich związków.

@KrowkaAtomowka: alternatywy są, ale szczerze mówiąc jak to mówił klasyk: “sytuacja na rynku świń jest dramatyczna”, a raczej poziom odklejenia
  • Odpowiedz