Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć. Dzisiaj dzwonił do mnie sąd okręgowy z drugiego końca Polski. Oczywiście nie odebrałem. To normalne, że sądy tak wydzwaniają bez wcześniejszego wysłania jakiegoś pisma? Nigdy nie miałem żadnych kłopotów prawnych. W życiu nie brałem żadnej pożyczki ani nie mam żadnych wrogów, więc czego oni mogą chcieć? Z rok temu przez własną głupotę wysłałem zdjęcie pierwszej strony dowodu osobistego oszustom na FB. Nie pytajcie, dlaczego. Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to to, że ktoś mógł wziąć na mnie pożyczkę, ale czy sąd nie powinien najpierw wysłać jakiegoś pisma? I dlaczego akurat jest to sąd z drugiego końca Polski?
#prawo #polska #pytanie #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeśli dzwoni urząd/bank/sąd/prokurator/policja to może być spoofing. Najlepiej sprawdzić na stronie instytucji czy numer się zgadza i samemu tam zadzwonić.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jakbyś odebrał to byś wiedzial. Możesz być chociażby świadkiem i zwolnił się szybki termin rozprawy więc dzwonią zapytać czy będzie możliwe Twoje stawiennictwo. Wystarczy odbierać telefony a wtedy życie jest prostsze.
  • Odpowiedz