Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam dylemat jaki samochód kupić. Mam około 200 tys budżetu na samochód, celuje w Mazde 3 Sedan 2.0L 186 KM którą można nabyć w okolicach 160 tys złotych, lub Audi S3, które można kupić za ~210 tys jeśli załapie sie na jakiś fajny rabat.

Rzecz w tym że zawsze byłem sknerą. Lubilem oszczedzac i lubie oszczedzac i to sie nigdy nie zmieniło. Po prostu pojawia sie w mojej glowie taka mysl czy jest sens pakować 160 tys w samochod ewidentnie slabszy od S3, skoro doplacajac 50 tys moge miec cos lepszego? Zalezy mi na niezadowonosci, przyjemnosci z jazdy i niskim spalaniu.

#samochody #motoryzacja #audi #mazda

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Albo jesteś sknerą, albo chcesz dać 200k PLN na samochód.
Samochód to dzisiaj nie jest żaden wyznacznik prestiżu, te stare tak samo jeżdżą a mniej się psują jak coś.
  • Odpowiedz
S3 jest na pewno fajniejszym autem od Mazdy 3 w kontekście zwracania na siebie uwagi

@NuklearnySzpadel: S3 to nie jest R8, bliżej mu (dosłownie i w przenośni) do Golfa niż sportowego samochodu

To jest trochę szybsze daily, trochę szybsza wersja pakietu zwykłej A3'ki dla większości ludzi, poza męskimi fanami vagów niezbyt do rozróżnienia. Możesz zrobić taki eksperyment, pokaż jakiejś kobiecie zdjęcia A3 i S3 bez znaczków, nie mówiąc które jest
  • Odpowiedz
@mirko_anonim kup tańszy czyli mazdę, bo jak sam napisałeś jesteś sknerą i lubisz oszczędzać a ona będzie mniej tracić na wartości. Chyba że uważasz auto za wyznacznik „luksusu czy pozycji społecznej” i zawsze marzyłeś by kupić sobie takie S3 to je kup i się ciesz użytkowaniem bo spełnione marzenia nie mają ceny 😉
  • Odpowiedz