Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zrobiłem z dedykacją dla pewnej mirabelki - anonimowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Rysowałem to w gimpie, nie wiem czemu przy wypełnianiu koloru są takie białe kropki.
Kotek miał być rudy! ale nie odróżniam kolorów i nie wiem, czy nie jest zielony.

Większy obrazek i w lepszej jakości tutaj: https://zapodaj.net/images/9d1311c043d2e.png

#frenpill #apustaja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zrobiłem z dedykacją dla pewnej mirabelki - a...

źródło: 9d1311c043d2e

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
Te białe kropki, to są piksele o niepełnej przeźroczystości.
Dlatego przy wypełnianiu kolorem, nie zostały zmienione.

Niestety nie wiem, jak w gimpie hurtowo zamienić te piksele na pełną przeźroczystość.
Ja zazwyczaj wymazuję je ręcznie gumką, z opcją: Twarda krawędź.
staryhuop0 - @mirko_anonim: 
Te białe kropki, to są piksele o niepełnej przeźroczysto...

źródło: Niepełna puste

Pobierz
  • Odpowiedz
@nevermoon:
Tak. To też jest rozwiązanie.

A tak z ciekawości.
Jak zaznaczyć (i usunąć) wszystkie, częściowo przeźroczyste punkty, na jednej warstwie?
Niezależnie od stopnia przeźroczystości.
Czy da się to zrobić w gimpie?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Uznaj to za komplement, wszak AI zjadło miliony dzieł dobrych artystów. Porównują Twoje dzieło do czegoś, co jest tak dobre, że aż trudno uwierzyć, że robione ręcznie. ()
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: T-to dla mnie? (˶´꒳`˶) Jak miło, super wyszło, widać postaranko, dziękuję <3
Zapisuję wszystkie Twoje rysunki moja ulubiona zielonko ʕʔ Koćka ruda, Krzywodziobek ma dziób skrzyżowany w dobrą stronę, ja co prawda mam sporo dłuższe włosy i inną grzywkę, ale kolor się zgadza i też czasem noszę 2 kitki, chyba mnie wystalkowałeś jak chodziłam z aparatem XD
  • Odpowiedz
@staryhuop0: Możesz zrobić zaznaczenie wszystkiego, w Photoshopie to po prostu Ctrl-A. Następnie od tego zaznaczenia musisz odjąć zaznaczenie Twojej warstwy, czyli wszystkich przynajmniej częściowo nieprzezroczystych pixeli.
  • Odpowiedz