Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy jak w wieku 31 lat nie mam auta to jest to ujemny handicap z perspektywy kobiet?

Jestem programistą, zarabiam 20k i mógłbym sobie pozwolić na kupno czy leasing auta, ale tego nie robię ponieważ:
- pracuje zdalnie, więc nie jeżdżę do pracy
- mieszkam w centrum jednego z największych miast w kraju i mam wszystko pod ręką. Siłownia, sklepy, usługi, lekarze, rozrywka. Komunikacja miejska jest tutaj bardzo dobrze rozwinięta.
- wszystkie możliwe sprawy załatwiam online
- nie jestem typem podróżnika, nie wyjeżdżam poza miasto na jakieś wycieczki, odpoczynek itp.
- nie lubię jeździć autem, irytuje mnie to
- jakbym miał kupować auto to tylko jakieś większe bo mam 2m wzrostu, 100kg wagi i dobitą łapę więc nie będę jeździł jakimś śmiesznym autem przy którym wyglądam po prostu komicznie. A większe auto to droższe auto
- nie chce wydawać 1k+ miesięcznie na opłaty i utrzymanie auta którym jeżdżę tak mało, wolę odłożyć na wkład własny na mieszkanie.
- nie chce kupować auta tylko dlatego że tak wypada, bo mam 31 lat, dobrze płatną pracę i jak go nie mam to może być odebrane że jestem jaką niezdarą życiową czy coś.

Generalnie auto planuję kupić dopiero wtedy gdy będę miał kobietę, a już na pewno kiedy będę miał dzieci. Tylko pytanie czy będę miał tę kobiete jeżeli teraz nie mam auta? Przykładowo jakbym umówił się z jakaś kobieta to co mam jej powiedzieć? Że przyjadę po nią taksówką?
Nie wspominam już nawet o randkach na #tinder gdzie jak 31 letni facet powie że nie ma auta to jest skreślony.

#motoryzacja #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jak laska będzie mieszkać od Ciebie 15km, to przyjedziesz po nią taksówką? Może i spoko, ale mając samochód masz większe pole do popisu, np. żeby podjechać gdzieś w fajne miejsce, posiedzieć razem nawet w samochodzie i bajka. Bez samochodu trochę słabo uważam, ale oczywiście nie jest to jakiś wyznacznik w mojej ocenie. Ja z moją różową z którą nie jestem już 2 tydzień, ale bardzo ją kocham, to jak
  • Odpowiedz
- nie jestem typem podróżnika, nie wyjeżdżam poza miasto na jakieś wycieczki, odpoczynek itp.

- nie lubię jeździć autem, irytuje mnie to

@mirko_anonim: brak auta nie jest problemem, problemem jest to co się z tym wiąże. Po prostu musisz poszukać kobiety o podobnych poglądach i ją zaakceptować.
  • Odpowiedz
Czy jak w wieku 31 lat nie mam auta to jest to ujemny handicap z perspektywy kobiet?

@mirko_anonim: Oczywiście. Nie masz szans na żadną samicę alfa. Jak widzę pary, które spod Kaufa odchodzą z zakupami w siatkach, to nigdy nie są to ładni ludzie. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Saganis ale mi w niej wiele rzeczy przeszkadza które akceptuję- to że nie np gotuje i podobnie jej cisnę tak jak ona mi z autem. Tak jak kolega napisał za bardzo nie wiem gdzie miałbym z auta korzystać. Ona sama w rok zrobi może z tysiąc km gdzie połowa to dojazd do jej rodzinnego miasta 2/3 razy w roku
  • Odpowiedz
38 lat bez prawka i bez problemów w tej kwestii :) jedynie moja mnie ciśnie od 3 lat jak jesteśmy razem

@Konszachty: No to się zdziwisz, jak zainteresuje się nią niebrzydszy z samochodem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak nie masz prawka to zdaj, a jak masz i po prostu samochód ci nie jest potrzebny - na twoim miejscu kupiłbym jakiegoś niedrogiego gruza i miał spokój z tematem. No bo co będziesz się zastanawiał czy to to? Nie da Ci to spokoju. A tak to masz czystą głowę i możesz skupić się na innych rzeczach.

Nie musisz się wozić niewiadomo jak drogim autem, szczególnie w Twoim wieku
  • Odpowiedz
@mirko_anonim kto w 21 wieku przyjeżdża po dziewczynę na randkę? XD to się przecież spotyka w umówionym miejscu i każdy przyjeżdża na własną rękę. Poza tym żadna normalna dziewczyna nie pozwoli się odebrać z domu jakiemuś typowi z tindera xD
  • Odpowiedz
Dla większości lasek brak prawka i samochodu to często red flag

Zapomniałeś dodać że chodzi o brak samochodu u facetów, bo jak one same nie mają to wszystko spoko bo przecież to facet ma je wozić.
  • Odpowiedz
na twoim miejscu kupiłbym jakiegoś niedrogiego gruza i miał spokój z tematem. No bo co będziesz się zastanawiał czy to to? Nie da Ci to spokoju. A tak to masz czystą głowę i możesz skupić się na innych rzeczach.

@xanusek1: jak Filipiak robiący interesy z Arabami, co musiał mieć takie same auta w garażu, aby czuć się kimś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz