Aktywne Wpisy

fornson23 +7
Kilka miesięcy temu na wykopie dowiedziałem się, że nazwa "słodka bułka" to regionalizm dolnośląski i w pewnej części województwa łódzkiego. Więc pytanie do reszty Polski - jak to nazywacie? xdd #polska #jezykpolski #wroclaw #lodz #warszawa #krakow #poznan #gdansk #szczecin #bialystok #lublin #rzeszow #kielce #bydgoszcz
źródło: temp_file5721944887817045475
Pobierz
thorgoth +70
Dwóch chłopców w wieku 9 i 10 lat z Grodziska Wielkopolskiego porysowało kamykami i scyzorykiem około 40 samochodów zaparkowanych przed lokalem, gdzie odbywały się przyjęcia komunijne. Skala zniszczeń była na tyle duża, że na miejsce wezwano techników kryminalistyki.
Straty oszacowano wstępnie na od 30 do 80 tys. zł. Sprawa trafi do sądu rodzinnego.
Rodzice apelują do władz gminy o pokrycie strat "to nadzwyczajna sytuacja".
#kryminalne #poznan #dzieci
Straty oszacowano wstępnie na od 30 do 80 tys. zł. Sprawa trafi do sądu rodzinnego.
Rodzice apelują do władz gminy o pokrycie strat "to nadzwyczajna sytuacja".
#kryminalne #poznan #dzieci

Jakie są Wasze doświadczenia z poszukiwaniem osoby, która nie planuje mieć dzieci z perspektywy mężczyzny i singla? Mówię tutaj o życiu "realnym", nie o tinderach i innych aplikacjach randkowych. Chodzi o sytuacje, gdzie z góry nie wiesz jakie drugi człowiek ma podejście do tego tematu. Może głupie pytanie, ale na jakim etapie znajomości przekazaliście informację o swojej decyzji i jaka była reakcja? Drugie pytanie bardziej w kierunku osób z większym stażem - załóżmy, że z początku mieliście podobne zdanie na temat założenia rodziny, czy po czasie sytuacja się zmieniła i trzeba było rezygnować ze związku lub iść na kompromis? Od razu wspomnę, że nie jestem żadnym antynatalistą, po prostu nie widzę siebie w roli rodzica. Dodatkowo cenię sobie spontaniczność i wolność w kwestii planowania aktywności, a nie chciałbym z tego zrezygnować.
#zwiazki #dzieci #samotnosc #rodzina
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Jak pogląd na to się zmienia trakcie relacji to trzeba porozmawiać i albo w jedną, albo w drugą stronę.
@ka-lol: według badań 0 dzieci chce jakieś 7-8% osób, więc źle przypuszczasz, a po prostu żyjesz w jakiejś bańce.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
@zmarnowany_czas: masz jakies sfałszowane badania biorąc pod uwagę że nawet w telewizji i radio mówią że mamy dzietność jedną z najniższych na całej planecie :p
@zmarnowany_czas: co to za bzdura? sam to wymyśliłeś? napisz jeszcze że to wina zbyt małej ilości przedszkoli :p
Na którejś rozmowie, jeśli jest dobry flow, to
@mirko_anonim: wydaje mi się że większość osób nie ma tak silnie określonych preferencji NIGDY NIC - większość mężczyzn i kobiet zwyczajnie zmienia zdanie gdy czas staje się nieubłagany, znajomi i rówieśnicy to robią, występuje presja społeczna i tykający zegar biologiczny
Kurde niech se tam każdy robi co chce, ja sam na ten moment średnio nadaje się na rodzica w sumie, niemniej jak wszyscy będą mieć takie poglądy to na starość bedziemy chyba mieć
@patryk-hukalowicz: wszędzie gdzie sie da
jeszcze bym musiał odrabiać jej lekcje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@zmarnowany_czas: Przykro mi że nie umiesz czytać statystyk i jak okazuje się, że ktoś wie wiecej od ciebie, to musisz go zwyzywać ¯\(ツ)/¯
Zjedz se jakies ciastka, może ci przejdzie :p
@patryk-hukalowicz czyli mam przymuszać się do ojcostwa bo demografia szoruje po dnie, a przy tym sam mając ciągłe problemy z zaburzeniami nastroju i samopoczucia? Dzięki, ale na taki układ się nie zdecyduję.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: Niema w tym nic złego ... o ile jesteś singlem z wyboru - natomiast jak masz partnerkę to musisz się liczyć też z jej zdaniem i z tym że jej może się to zdanie zmienić.
Jak Ci to