Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki z #krakow i okolic znacie jakieś firmy #cnc, w których pracownik wykonuje proste projekty? Pracuję 2 lata na centrum obróbczym w drewnie i materiałach drewnopochodnych, frezuję, wiercę, nestinguję. Chciałbym przejść do metalu tylko nie wiem jakie firmy robią proste projekty, w ogłoszeniach zawsze zawierają "dobra znajomość rysunku technicznego", gdzie wiadomo, że są rysunki i RYSUNKI.

Nie każda firma robi specjalistyczne projekty, a są takie, które robią po prostu swoje produkty od lat. Najprościej pisząc, szukam firmy, w której jest nudno, bo nie wiem jak mógłbym wbić się w branżę.

Nie obawiałbym się tak tego, gdyby nie to, że sterowanie i program, w którym teraz robię jest bardzo intuicyjne, interfejs windowsowki, głównie działam w programie cad/cam, więc nie mam żadnej styczności z gcodem.

Jakieś propozycje? Z tego co się orientuję to nie miałbym tak dużej trudności w nauce na ploterach, czy laserach, bo chyba coś zahaczam w tym kierunku, w obecnej pracy, ale finalnie celuję we frezowanie. Gdzieś natknąłem się na tekst, że prościej jest najpierw zacząć od tokarki, bo łatwiej ogarnąć.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie szukaj nudnej roboty, tylko idz na zywiol. Ogolnie to dosc prosta robota. Wiadomo ze rysunek techniczny trzeba znac, obojetnie czy robi sie cos skaplikowanego czy nie. Jak pokazesz ze jestes sklonny do nauki to ktos cie zatrudni.
  • Odpowiedz