@mirko_anonim: serio nie wstyd wam tak trollowac na tym tagu? jeszcze ktoś uwierzy i pojdzie studiowac informatyke i z----e sobie zycie zamiast isc na medycyne i zarabiac pieniadze.
@mirko_anonim: pochwał się jak podpiszesz umowę. A tak w ogóle - opisz trochę czym się zajmujesz. Bo to wygląda jakbyś napisał, że jesteś kierowcą - tylko nie wiadomo czy tira czy taksówki.
Po lewej programista którego nikt nie chce zatrudnić. Po prawo programista który szybko znajduje nowa robotę po tym jak pracodawca zorientuje się że to ta sama osoba
genialny-poszukiwacz-36: To ja op, zgubiłem linka do oryginalnego wpisu :(.
@Michal_Spira: @lx200 Jeśli fakty nie zgadzają z narracją to tym gorzej dla faktów? Łap jeszcze drugą ofertę, ale tą raczej odrzucam, kwota GBP. Niby wychodzi mniej, ale tutaj jest b2b, a tam UoP, więc de facto to finansowo jest
aktywny-aktywista-0: lol, zagraniczne firmy placa lepiej, a to odkrycie. Większość wykopków płaczących o problemach w IT po angielsku rozmowy nie ogarnie mimo, że język jakotako znają i pisza o polskim rynku. Ja robie w mechanice i budowie maszyn i jedyne co mnie trzyma w PL to to, że mam prace hybrydową z większością czasu na HO (3-5dni w miesiacu w biurze). Zagarnica nawet z hybrydą musiałbym jechać i mieszkać. Ale stawki
@mirko_anonim: te oferty zdalnie? Sam myślałem nad tym, żeby się zacząć rozglądać na rynku międzynarodowym. USD rozumiem, że praca dla USA w ich strefie czasowej? Na dłuższą metę bym tego nie wytrzymał nawet jak to wschodnie wybrzeże i pewnie wybrałbym tę ofertę w GBP.
genialny-poszukiwacz-36: @In_thrust_we_trust: A nie? https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/GUS-pokazal-nowe-dane-o-wynagrodzeniach-Tyle-zarabia-sie-w-Polsce-8806492 Znaczy wiadomo, że idzie zarobić więcej, ale myślę, że zdecydowana większość wykopków by wzięła taką ofertę z pocalowaniem ręki. Druga sprawa ciężko mówić o wielkim kryzysie w IT jeśli poszukiwania pracy na wysokości 10% najlepiej zarabiających Polaków zajęłoby mi pewnie 1 dzień. Jak chce się coś lepszego to wiadomo trzeba trochę bardziej poszukać albo jeszcze lepiej - uruchomić znajomości z
błyskotliwy-twórca-88: Gratulacje! Mam podobną stawkę ( no zależy jak liczyć, bo na b2b) ze 100% zdalna praca i mogę przyznać że na co dzień z radością wstaje do roboty. I w pełni mogę potwierdzić to co piszesz, na podstawie moich i kolegów doswiadczen, nie tylko w ścisłym programowaniu: trzeba się umieć sprzedać, nie tylko na samej rozmowie ale też w pracy: budowac visibility, umieć się efektywnie komunikować, być osoba z którą chce
Po prawo programista który szybko znajduje nowa robotę po tym jak pracodawca zorientuje się że to ta sama osoba
źródło: temp_file4042067508189521903
PobierzKomentarz usunięty przez autora
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@Michal_Spira: @lx200 Jeśli fakty nie zgadzają z narracją to tym gorzej dla faktów? Łap jeszcze drugą ofertę, ale tą raczej odrzucam, kwota GBP. Niby wychodzi mniej, ale tutaj jest b2b, a tam UoP, więc de facto to finansowo jest
Ja robie w mechanice i budowie maszyn i jedyne co mnie trzyma w PL to to, że mam prace hybrydową z większością czasu na HO (3-5dni w miesiacu w biurze). Zagarnica nawet z hybrydą musiałbym jechać i mieszkać. Ale stawki
@mirko_anonim: ja np srednio duzo soba reprezentuje, ale umiem sie sprzedac i zyje w
tak szczerze $115k to podejrzanie malo jak na baita, bo mediana zarobkow seniorow to od dawna kolo 130
https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/GUS-pokazal-nowe-dane-o-wynagrodzeniach-Tyle-zarabia-sie-w-Polsce-8806492
Znaczy wiadomo, że idzie zarobić więcej, ale myślę, że zdecydowana większość wykopków by wzięła taką ofertę z pocalowaniem ręki.
Druga sprawa ciężko mówić o wielkim kryzysie w IT jeśli poszukiwania pracy na wysokości 10% najlepiej zarabiających Polaków zajęłoby mi pewnie 1 dzień. Jak chce się coś lepszego to wiadomo trzeba trochę bardziej poszukać albo jeszcze lepiej - uruchomić znajomości z
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Człowieku mowa o całej branży, więc kogo obchodzi Twoj jeden anegdotyczny przykład?
Masz ujemne IQ czy co? xD
Czy to te mityczne wywyższanie się ludzi z branży IT za które tak są teraz opluwani? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam podobną stawkę ( no zależy jak liczyć, bo na b2b) ze 100% zdalna praca i mogę przyznać że na co dzień z radością wstaje do roboty. I w pełni mogę potwierdzić to co piszesz, na podstawie moich i kolegów doswiadczen, nie tylko w ścisłym programowaniu: trzeba się umieć sprzedać, nie tylko na samej rozmowie ale też w pracy: budowac visibility, umieć się efektywnie komunikować, być osoba z którą chce