Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci
Z ciekawości napisałem do dewelopera z mojego miasta około 120k ludzi rynek pracy taki że na uop pełny etat jest między 200-300 ofert pracy z czego połowa to oferty za najniższą xD. Blok stoi już rok stan otwart gołe cegły nic się nie rusza budowa. Lokalizacja lekkie zadupie. Cena 11k metr kwadratowy mieszkanie około 50m XD obowiązkowo pokoik dokupić trzeba na słoiki 1.2m za 8k metr i garaż 45k zł.
Spytałem czy jak mam gotówkę to możemy negocjować? Baba odpisała jak masz gotówkę i zapłacisz z góry prawie 600k to damy ci te 1.2m na słoiki o wartości 8k a niech straci deweloper XDDD. Ceny w starym bloku do remontu to 7/8k. Wszystkie mieszkania dostępne ale deweloper z marży nie zejdzie bo się udusi.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: A potem wykopek ci powie żebyś został w powiatowym bo się opłaca xD

Za 12k to już kupisz na pierwotnym w Gdańsku, więc musiałoby mnie p---------ć całkowicie żeby płacić 11k w jakimś Włocławku czy Częstochowie
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: 12k za pierwotny w GD = dojazd do głównych arterii Gdańska +- 40 min. = taki sam dojazd z miasteczek oddalonych o 20-40km :D To miasto z roku na rok jest co raz bardziej gówniane pod względem korków.
  • Odpowiedz
12k za pierwotny w GD = dojazd do głównych arterii Gdańska +- 40 min. = taki sam dojazd z miasteczek oddalonych o 20-40km :D To miasto z roku na rok jest co raz bardziej gówniane pod względem korków.

@sezamki: Kupisz za tyle większe mieszkanie (>60m^2) z wtórnego na morenie. Do Wrzeszcza blisko, tramwaje już są i budują kolejny bezpośredni na Wrzeszcz i Oliwę także dojazd do roboty bez problemu.

Oczywiście
PfefferWerfer - >12k za pierwotny w GD = dojazd do głównych arterii Gdańska +- 40 min...

źródło: Screenshot_2025-01-17-11-14-02-114_com.brave.browser-edit

Pobierz
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Z Pieckami ogółem jest ten problem, że nowsze mieszkania sprzedają już w cenie jak za Wrzeszcz, Przymorze itd., a dojazd już teraz potrafi być długi, przez wąskie gardła w Jaśkowej / Kartuskiej. Za 12k za metr w PRLowym bloku to w każdej dzielnicy trafisz, ale większość woli nowsze.
sezamki - @PfefferWerfer: Z Pieckami ogółem jest ten problem, że nowsze mieszkania sp...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zdolny-wizjoner-97: a co to są bułki ze ma od razu schodzic? xd co ty myslisz ze oni nie są policzeni co i jak im sie oplaca?xd koszty utrzymania wrzucą w koszty firmowe i tyle. zejść z marży zawsze sie zdąży. jak bym sprzedawał swoje mieszkanie, i by mi się nie spieszyło, to bym nie robił atrakcyjnej cenowo oferty skoro mogę poczekać i ewentualnie zarobić więcej. z drugiej strony czekacie ileś lat
  • Odpowiedz
Z Pieckami ogółem jest ten problem, że nowsze mieszkania sprzedają już w cenie jak za Wrzeszcz, Przymorze itd., a dojazd już teraz potrafi być długi, przez wąskie gardła w Jaśkowej / Kartuskiej.

Dlatego żeby ominąć zatory na Jaśkowej w drugim kwartale 2025 rusza przetarg na budowę tramwaju Piecki-Wrzeszcz, projekt już jest, sprzeciwy starych kamienic na Wrzeszczu odrzucone, można ruszać. W 2028 będziesz już miał zajebisty dojazd bezpośrenim tramwajem do OBC, Politechniki czy
PfefferWerfer - >Z Pieckami ogółem jest ten problem, że nowsze mieszkania sprzedają j...

źródło: 202407233639

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
pomyślny-filantrop-4: Aż mi się przypominają czasy z końca 2022 kiedy to można było szarpać po 8% zniżki u dewelopera. Piękne to były czasy. Tak zwanej górki hehe przy mieszkaniu za ponad bańkę dostałem dwa miejsca postojowe i schowek na słoiki. Tyle czekałem na spadki, aż kupiłem na górce. Już 2 lata mieszkam i spłacam swoje XD

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
Za 12k za metr w PRLowym bloku to w każdej dzielnicy trafisz, ale większość woli nowsze.

@sezamki: Ja tak jak Pfeffer kupiłem za 12k za metr z pierwotnego na morenie mieszkanie. Tam nie ma dużych cen w porównaniu do dzielnic bliżej morza.
  • Odpowiedz
@sezonowiec1: Central Park próbują nawet za 18-19k/m2 opychać na wtórnym, pierwotny to chyba 14k tam wychodził, podobnie Cordia. Największe zaskoczenie ostatnich miesięcy to było Suchanino i Cygańska Góra z żulami pod oknami za 17k/m2 z pierwotnego (po obniżce z prawie 20 xD). Morena to dość rozlazła dzielnica, dlatego takie różnice.
  • Odpowiedz
Central Park próbują nawet za 18-19k/m2 opychać na wtórnym, pierwotny to chyba 14k tam wychodził, podobnie Cordia

@sezamki: Jeszcze dodaj tam Srebrniki na Magellana, czyli najdroższe i mega przehajpowane osiedla na Morenie. (jeszcze alfapark ale to juz jasien)

Masz Blue Hanza, Robyg Słoneczną morenę, Eurostyl Lema/Synteza (~13k, było 12k), Rutkowski Unikat (~13k, było 12k), Kusocińskiego Unidev (~13k) i wiele innych, a podajesz central park z wieżowcami, gdzie ceny mocno rosną wraz z
  • Odpowiedz