Aktywne Wpisy
nowszyja +317
Czaicie, że setki lat temu nasi przodkowie uznali, że gówna i szczyny na ulicach miast to zły pomysł i wybudowali kanalizację, a w XXI wieku psiegrywy postanowiły zasrać i zaszczać miasta przy pomocy kundli? xD
Ta zima pokazała skalę zasyfiania polskich miast przez psiarzy. Populację psów w miastach należy drastycznie ograniczyć, oraz wprowadzić jedyny skuteczny sposów walki z syfiarzami nie sprzątającymi po kundlach: testy DNA! Mandaty w takiej wysokości, aby pokryć koszty
Ta zima pokazała skalę zasyfiania polskich miast przez psiarzy. Populację psów w miastach należy drastycznie ograniczyć, oraz wprowadzić jedyny skuteczny sposów walki z syfiarzami nie sprzątającymi po kundlach: testy DNA! Mandaty w takiej wysokości, aby pokryć koszty
źródło: d6f2d339283d36635d0cc9dad09d61792c278ff3a8ebf61448cd5bcc76b30f66
Pobierz
PiersiowkaPelnaZiol +121
![18 lat piekła za niewinność. Jak system zniszczył Tomasza Komendę [ANALIZA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7db4a971a4e2cc0f3ef69f1a2897774e83175650c4628e525fef6b0459d8627d,q80.jpg)

#nieruchomosci
Z ciekawości napisałem do dewelopera z mojego miasta około 120k ludzi rynek pracy taki że na uop pełny etat jest między 200-300 ofert pracy z czego połowa to oferty za najniższą xD. Blok stoi już rok stan otwart gołe cegły nic się nie rusza budowa. Lokalizacja lekkie zadupie. Cena 11k metr kwadratowy mieszkanie około 50m XD obowiązkowo pokoik dokupić trzeba na słoiki 1.2m za 8k metr i garaż 45k zł.
Spytałem czy jak mam gotówkę to możemy negocjować? Baba odpisała jak masz gotówkę i zapłacisz z góry prawie 600k to damy ci te 1.2m na słoiki o wartości 8k a niech straci deweloper XDDD. Ceny w starym bloku do remontu to 7/8k. Wszystkie mieszkania dostępne ale deweloper z marży nie zejdzie bo się udusi.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Za 12k to już kupisz na pierwotnym w Gdańsku, więc musiałoby mnie p---------ć całkowicie żeby płacić 11k w jakimś Włocławku czy Częstochowie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: Bo deweloperowi nie schodzi?
@sezamki: Kupisz za tyle większe mieszkanie (>60m^2) z wtórnego na morenie. Do Wrzeszcza blisko, tramwaje już są i budują kolejny bezpośredni na Wrzeszcz i Oliwę także dojazd do roboty bez problemu.
Oczywiście
źródło: Screenshot_2025-01-17-11-14-02-114_com.brave.browser-edit
Pobierzźródło: image
PobierzDlatego żeby ominąć zatory na Jaśkowej w drugim kwartale 2025 rusza przetarg na budowę tramwaju Piecki-Wrzeszcz, projekt już jest, sprzeciwy starych kamienic na Wrzeszczu odrzucone, można ruszać. W 2028 będziesz już miał zajebisty dojazd bezpośrenim tramwajem do OBC, Politechniki czy
źródło: 202407233639
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@sezamki: Ja tak jak Pfeffer kupiłem za 12k za metr z pierwotnego na morenie mieszkanie. Tam nie ma dużych cen w porównaniu do dzielnic bliżej morza.
@sezamki: Jeszcze dodaj tam Srebrniki na Magellana, czyli najdroższe i mega przehajpowane osiedla na Morenie. (jeszcze alfapark ale to juz jasien)
Masz Blue Hanza, Robyg Słoneczną morenę, Eurostyl Lema/Synteza (~13k, było 12k), Rutkowski Unikat (~13k, było 12k), Kusocińskiego Unidev (~13k) i wiele innych, a podajesz central park z wieżowcami, gdzie ceny mocno rosną wraz z