Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +6
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

PaczeIokinka +10
O znowu zastrzelili kogoś
Ludzie biegają po ulicy jak małpy a potem płacz że nie traktują jak ludzi #usa
Ludzie biegają po ulicy jak małpy a potem płacz że nie traktują jak ludzi #usa

Cześć (nie mam konta, więc piszę z anonima).
Czy ktoś ma doświadczenie lub widzę nt. zgłaszania nieuczciwych praktyk biur pośrednictwa nieruchomości?
Planuję zakup działki pod budowę domu i kontaktuję się przez różne ogłoszenia. Oczywiście, większość ogłoszeń pochodzi z biur nieruchomości.
Co drugie biuro wymaga podpisania umowy o pośrednictwo zanim ujawnią jakiekolwiek informacje (np. numer działki lub adres). Jest to już na tyle irytujące, że chcę zgłaszać takie biura, bo to działanie na szkodę i ich klientów (sprzedających) i potencjalnych kupujących (tracę czas na przyjazd do biura, nie mogę dokładnie sprawdzić działki, np. wymiarów, granic, położenia względem stron świata i innych szczegółów).
A wiadomo - w tych umowach często jest zapisana obowiązkowa prowizja od strony kupującej.
Po kolejnym tragicznym kontakcie z biurem (i byciem potraktowanym jak robak trzeciej kategorii, który śmie prosić o pełne informacje bez podpisywania jakichś umów) mam już dość i chcę takie biura zgłaszać za nieuczciwe praktyki.
Jakieś sugestie jak to skutecznie zrobić?
#nieruchomosci #posrednicy #olx #mieszkanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
Za co ty masz w ogóle płacić? Za to że chcesz kupić i by pośrednik dzięki temu zarobił od sprzedającego?
Zresztą, coś takiego jak Polska Federacja Rynku Nieruchomości wydała komunikat, że takie praktyki są niewłaściwe i szkodzące. Niestety w 2012 r., ale nie zmienili stanowiska (za to zmienił się rynek na niekorzyść kupujących i