Aktywne Wpisy
UzytkownikHejto +70
Nie wiesz i się nie dowiesz (bo mamy cenzurę)
Moderacja wykopu usunęła z głównej znalezisko (114 komentarzy, 230 wykopów w 2 godziny)
od @ArseneWengerTheAnimatedSeries
https://wykop.pl/link/7944713/stworzylem-nie-wiem-ale-sie-dowiem-i-zostalem-z-niczym
Moderacja wykopu usunęła z głównej znalezisko (114 komentarzy, 230 wykopów w 2 godziny)
od @ArseneWengerTheAnimatedSeries
https://wykop.pl/link/7944713/stworzylem-nie-wiem-ale-sie-dowiem-i-zostalem-z-niczym
źródło: image
Pobierz
MagicznyKarp +5
#kiszak #skeletal
Łapta świeże nowości z progresu skeletala, xD
Także dzisiaj kiszak przez 5h rozmawiał z wydawcą o mechanikach w skeletalu, i nie mógł (wydawca) nic nowego dodać (kiszak jest z tego dumny)
Praca kiszaka i pawika (programisty) jest już prawie zrobiona, tylko ci graficy się o---------ą
I właśnie przez to jeszcze nie wydana jest ta gra, co go wkurza, bo już by chciał to wypuścić (jeśli nic się nie zmieniło to
Łapta świeże nowości z progresu skeletala, xD
Także dzisiaj kiszak przez 5h rozmawiał z wydawcą o mechanikach w skeletalu, i nie mógł (wydawca) nic nowego dodać (kiszak jest z tego dumny)
Praca kiszaka i pawika (programisty) jest już prawie zrobiona, tylko ci graficy się o---------ą
I właśnie przez to jeszcze nie wydana jest ta gra, co go wkurza, bo już by chciał to wypuścić (jeśli nic się nie zmieniło to

Mirki od jakiegoś czasu chodzę na psychoterapie, gdyż trochę mnie meczy brak celu w życiu. Pracuje nad tym i to osobny temat, ale mam jeden irytujący problem jakim jest brak motywacji. Nic mi się nie chce za bardzo, wszystko mnie dość szybko nudzi. Nieco lepiej jest z hobby, ale to nadal to nie jest to.
Z natury jestem idealistą, więc jeśli nie widzę sensu w tym, co robię, zwyczajnie się męczę. Oczywistym rozwiązaniem wydaje się zmiana, ale to wymagałoby nauki – a na to kompletnie nie mam motywacji. Próbowałem już wielokrotnie, korzystając z różnych technik, ale wiedza ulatuje z głowy momentalnie. Nie wspominając o tym, że mam ogromne problemy ze skupieniem. Nie jestem w stanie przyswoić wiedzy z tematyki, która kompletnie mnie nie interesuje.
Dodam, że w zeszłym roku miałem krótki okres, gdy wpadłem na pewien pomysł i siedziałem nad tym projektem po 12–14 godzin dziennie. Niestety, w pewnym momencie stwierdziłem, że to nie ma sensu, i odpuściłem. Chcę przez to powiedzieć, że to chyba nie kwestia gospodarki hormonalnej, ale bardziej mój charakter – co wydaje mi się kluczowe w zrozumieniu mojego samopoczucia.
Postanowiłem udać się do psychiatry, żeby coś na to zaradził. Najpierw dostałem Lamitrin, który kompletnie nie zadziałał. Teraz mam przepisany Dulsevię w dawce 30 mg. I tu pojawia się problem – ten lek nie ma najlepszych opinii. Niektórym pomagał przez jakiś czas, by potem ich emocjonalnie „stępić”. U innych objawy wręcz się pogorszyły. O skutkach ubocznych przy rozpoczęciu i odstawianiu leczenia nawet nie wspomnę.
Nie ukrywam, że mocno się zastanawiam, czy w ogóle zaczynać leczenie. Nie mam przecież obniżonego nastroju ani myśli samobójczych. Mam apetyt, sypiam raczej dobrze – jeśli zdarza się jakaś gorzej przespana noc, to zwykle z powodu alergii i krzywej przegrody, która utrudnia mi oddychanie. Mój jedyny realny problem to moje „niechciejstwo”. Najbardziej boje się pogorszenia mojego stanu, bo to nie jest sytuacja w której jest naprawdę źle i mogę śmiało zaryzykować.
Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji? I czy faktycznie Dulsevia może pogorszyć mój stan?
#duloksetyna
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi